XS
SM
MD
LG

Muhova nastavlja svoju bajku, kraj za Gof

Karolina Muhova nastavlja svoju bajku. Ona je u češkom derbiju slavila protiv Karoline Pliškove i plasirala se u četvrtfinalu.

Foto: WTA Tennis

Na startu meča vidjeli smo po brejk sa obje strane. Na naredni brejk čekalo se do devetog gema kada ga je napravila Pliškova. Na kraju je dobila prvi set sa 6-4. Imala je Muhovs brejk prednosti u drugom setu i servirala je kod 5-3 za set ali je Pliškova napravila brejk. Ipak, Muhova je uspjela uzeti drugi sut tako što je brejknula Pliškovu u 12. gemu i dobila je set sa 7-5.

Pliškova je napravila prva brejk u trećem setu i povela je sa 3-2. Imala je servis Pliškova za meč ali je Muhova napravila brejk i izjednačila na 5-5. Potom su i jedna i druga čuvale servise. Tako je bilo do 10-10. Tada Pliškova pravi brejk. Povela je 11-10 i servirala za meč a onda joj se desio jedan od padova o kojima sam govorio u najavi. Naprosto se isključila i Muhova preokretom dolazi do pobjede sa 13-11.

Za razliku od Muhove, bajka Kori Gof se okončala. Bolja od nje bila je Simona Halep sa 6-3 i 6-3 a treba reći da je Kori imala stomačnih problema.