XS
SM
MD
LG

Pohvale Sokočanima

50.Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) su završene. Kao što je poznato na ovogodišnjim igrama učestvovalo je 27 gradova i opština sa područje Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (Republike Srpske i Federacije) sa preko 2500 sportista i gostiju.

Po završetku igara opšta je ocena da su MOSI koje su održane u  živopisnom gradiću u srcu Romanije bile uspešne. Na završnoj pres konferenciji novinarima se obratio predsednik Organizacionog odbora i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica koji je između ostalog istakao:

  -  Zahvaljujem vam se što ste neprekidno plasirali informacije i što ste o nama poslali pozitivnu sliku, koja je značajna za Sokolac,  kao i za grad Istočno Sarajevo, u čijem se sastavu naša opština nalazi. Najveću pažnju posvetili smo normalnom provođenju takmičenja , smeštaju , ishrani kao i kulturno zabavnom programu . Bilo je sitnih propusta koje smo rešavali u hodu i mislim da smo uspeli da sve   prođe  u najboljem redu. Poseban akcenat smo stavili na bezbednost , pokazali smo se kao  opština otvorenog srca za sve ljude bez obzira na nacionalnost , izdigli smo se iznad svega i prevazišli razlike , zato smo postigli pozitivne rezultate u svim segmentima. Puno nam je srce, igre su okončane na najbolji način i sigurno ćemo i u budućnosti kada se ukaže prilika ponovo istaći kandidaturu za organizaciju ove najveće amaterske sportske manifestacije u Jugoistočnoj Evropi, zaključio je Bjelica