XS
SM
MD
LG

Radan srebrni u Umagu

Uroš Radan

BIJELJINA: Proteklog vikenda u Umagu je održan WKF Kup za mlađe seniore kao  svjetska karate liga za mlade. Ova sportska manifestacija je okupila preko 4,000 učesnika iz 90 zemalja,  a organizator je bila Svjetska karate federacija(WKF),  a tehnički organizator je bio Hrvatska karate savez.

U kategoriji do 63 kg, nastupilo je 117 takmičara,  a član KK UNSU iz Bijeljine Uroš Radan je osvojio drugo  mjesto i srebrenu medalju pokazavši da spada u sam vrh svjetskog karatea.

On je u prvom  kolu bio slobodan, u drugom je bio bolji od predstavnika Ukrajine, a u trećem od takmičara iz Škotske i Holandije.

U  četvrtfinalu je savladao predstavnika iz Italije, a u polufinalu još jednog takmičara iz Ukrajine. U finalu je  poražen  od predstavnika iz Njemačke.

Pored njega  KK UNSU je imao još 6 takmičara koji se nisu plasirali u završnicu ali i njihovi uspjesi nisu za potcjenjivanje.

Iz kluba kažu da posle kraćeg odmora sledi početak priprema za državno prvenstvo od kojeg zavisi plasman na Svjetsko prvenstvo u Čileu i Balkansko prvenstvo u Sloveniji.