XS
SM
MD
LG

Stručni ugao: Tedić kao Van Basten

Foto: fkcukaricki.com

Čukarički je u Beogradu, u prvoj utakmici, prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, sa 3:0 pobedio Banants iz Jermenije. Istina je da su gosti, više nego očigledno, tim skromnih dometa, ali to nimalo ne umanjuje sinoćnu fudbalsku mini rapsodiju na Banovom brdu. 

Posebno se svojim partiturama i golovima istakao mlađani Slobodan Tedić (19), koji svojom građom, umešćnošću i dijagonalnim kretanjima neobično podseća na slavnog Marka van Bastena. Van Basten je u slavni Ajaks iz Amsterdama, stigao u svojoj 18-oj godini života iz Utrehta, a Tedić u Čukarički iz novosadske Vojvodine. Van Basten je visok 1, 88 cm, a Tedić 1,90 cm i lakonog je poput svog planetarnog prethodnika. Neka "uštine" samo 5% Bastenove slave i ostvarenja, Slobodan Tedić će sebe, uz dozu i sportske sreće, krupnim slovima upisati u srpsku istoriju golgetera. Na najboljem je putu. 

Sinoć se u timu Čukaričkog, od mladih igrača, nije istakao samo Tedić. Milutin Vidosavljević (18) je nezgodnog fudbalskog garda, poput argentinca Paula Dibale iz Juventusa, a Veljko Birmančević (21) je za manje od poluvremena provedenih na terenu, pokazao i dokazao da još nije kasno da postane srpski Butragenjo. 

Sve je to sa klupe na primeren i savršeno skroman način ispratio njihov novi trener Aleksandar Veselinović (49), koji ne podseća samo likom i godinama na aktuelnog trenera Ajaksa iz Amsterdama, Erika ten Haga (49), već izgleda i znanjem. 

Autor: Svetozar Čiča