XS
SM
MD
LG

Nole u finalu Vimbldona

Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona. On je u polufinalu savladao Bautistu Aguta sa 3-1.

Foto: Wimbledon

Nole je sjajno otvorio meč. Bautista jeste imao perfektan ritern u prvom poenu ali kasnije je bio izuzetno nervozan. Nole je to iskoristio te je već u drugom gemu napravio brejk. Potom je brejk i potvrdio nakon gema na razliku te je poveo sa 3-0. I naredni gem bio je težak za Španca. Igralo se na razliku ali je Nole imao grešaka iz forhenda te je Španac uzeo prvi gem. Potom su obojica čuvali svoje servise do osmog gema. Tada je krenula serija fenomenalnih riterna Noleta za novi brejk, kojim je dobio prvi set sa 6-2.

Na startu drugog seta obojica su dobili po gem bez izgubljenog poena. Potom je Bautista dosta srećno došao do brejka. Na 15-30 na servisu Noleta, Noletu je prilikom servisa pukla žica na reketu i Bautista je došao do poena. Nakon forhend vinera u narednom poenu, Bautista dolazi do 2-1. Bautista je potvrdio brejk i poveo je sa 3-1.

U narednom gemu Bautista je nastavio sa sjajnom igrom. Imao je 15-40 i djelovalo je da ide ka brejku. Prvu brejk loptu Nole je spasio srećno a drugu asom. Na kraju je uspio izvući gem i smanjiti na 3-2. Nakon tog gema i jedan i drugi su čuvali svoje servise a Nole nije pošteno ni prijetio Bautisti. Na servisu za set Bautiste, bilo je 30-30. Međutim, Bautista je vezao dva poena i dobio je set sa 6-4. Treba reći da je Nole odigrao katastrofalno drugi set i to mu je bio najgori set na Vimbldonu do tada. 

Na startu trećeg seta intenzitet tenisa je totalno opao. Mnogo čudnih udaraca, mnogo grešaka i jednog i drugog i tenis je više ličio na neki meč sa Čelendžera nego na tenis dostojan polufinala Vimbldona. Do šestog gema i jedan i drugi su čuvali servise. A onda je bukvalno iz ničega Nole došao do brejka i vodstva 4-2. U narednom gemu Bautista je imao 15-40. Prvu brejk loptu propustio je nakon greške iz forhenda da bi Nole drugu spasio sjajnim forhenodm nakon jedne nevjerovatno duge razmjene. Na kraju je Nole sačuvao servis i poveo sa 5-2. Nole je brejk prednosti sačuvao do kraja seta te ga je dobio sa 6-3.

Đoković je sjajno otvorio četvrti set. Imao je tri brejk lopte na startu seta ali se Bautista izvukao. Ipak, u trećem gemu Nole je došao do nove brejk lopte i iskoristio ju je. Potom je bez izgubljenog poena potvrdio brejk i poveo je sa 3-1. Nole je potom napravio još jedan brejk te je poveo sa velikih 4-1. Čuvao je prednost duplog brejka i na kraju dobio četvti set sa 6-2.

Sada je sigurno da nas u finalu čeka još jedan klasik jer Nole ide na Federera ili Nadala.