XS
SM
MD
LG

Sudar majstora u Londonu

Finale Vimbldona iz 2014. godine

Većina ljubitelja tenisa ono što je željelo prije početka turnira, to su i dobili. Novak Đoković i Rodžer Federer igraće u finalu Vimbldona u nedelju, a to će im biti četvrti susret u Londonu. Gledaoci na najjačem turniru svijeta će gledati još jedan njihov teniski klasik u borbi za titulu.

Teniski svijet će stati ove nedelje od 15:00 časova po našem vremenu. Nedeljno finale biće 48. međusobni duel između Novaka i Rodžera. Đoković ima tri pobjede više od Federera. Đoković će probati stići do svoje 16. Gren slem titule, a Federer do rekordnog devetog trofeja u Londonu, a ukupno do 21. Gren slema u karijeri. 

Novak igra u zaista dobroj formi i izgubio je samo dva seta na turniru, dok sa druge strane i Rodžer je pokazao kako ni on nije manje opasan, te je postao treći najstariji finalista Gren slema u open eri.

Novak juri prema petom Vimbldonu

Da li nas čeka novi maratonski i spektakularni meč ove dvojice majstora?

I dalje nas većina pamti neke maratonske i fenomenalne mečeve između Novaka i Rodžera. Posebno onaj iz 2014. godine kada su se sastali u finalu Vimbldona. Đoković je tada poslije pet setova i četiri sata velike borbe savladao Federera (6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 7:5). 

Iako su obojica u četvrtoj deceniji, "Ol Ingland Klab" je pokazao da trenutno nemaju konkurenciju na teniskom terenu. Đoković i Federer dugo nisu igrali za titulu u tako fantastičnoj formi, 

Možda možemo da kažemo da će ovo biti jedan od najboljih mečeva ove godine. Po svemu do sada prikazanom, trebali bi gledati borben, čvrst, ko zna, možda i duel za pamćenje.

Rodžer igra za devetu titulu Vimbldona