XS
SM
MD
LG

Emotivno pismo Mihajlovića: Nema više suza, borba!

Синиша Михајловић

 

Прошло је два дана откако је Синиша Михајловић читавом свијету саопштио да болује од акутне леукемије - и још нам је тешко да прихватимо да је то истина.

Легенда југословенског и српског фудбала не планира да се препусти опакој болести, већ у уторак ће почети лијечење "агресивним третманима", а надамо се да ће из свега изаћи као побједник, као што је већ то успијевао стотине пута у животу и каријери...

На његову адресу стигле су хиљаде и хиљаде порука подршке, од пријатеља, познаника до великих спортиста, а због тога је желио да се захвали СВИМА.

У писму које је објавио у италијанском листу "Газета дело Спорт", и које преносимо у цјелости, поручио је да му више није преостало суза и да је спреман да се бори, након што је добио толику подршку свих људи око себе.

Прочитајте писмо Синише Михајловића...

"Постоје тренуци у животу када се борите с противником кога је тешко побиједити или се суочавате с проблемом који је тешко ријешити... Управо кроз такве моменте пролазим у овом тренутку, али се осјећам веома срећно пошто знам да нисам сам. Открио сам да уз себе имам огромну подршку на овом путу.

Током посљедњих неколико дана 'окружило' ме је море привржености, солидарности и позитивне енергије које ми је дало велику снагу и сигурност да ћу добити ову битку са леукемијом.

Добио сам хиљаде порука и увјеравам вас - прочитао сам СВАКУ од њих. Једну по једну. Све су ми много значиле и погодиле су ме. Ово су били тешки дани за мене и извињавам се ако нисам одговорио на сваку и захвалио сваком од вас. То сам желио на овај начин да урадим, преко Газете и предсједника Торина који ми је дозволио простор у новинама.

Хвала на подршци свим предсједницима клубова за које сам играо или које сам тренирао, али и онима с којима нисам сарађивао, али су ипак показали поштовање према мени.

Хвала и свим бившим саиграчима и противницима од оних дана када сам био фудбалер, као и мојим играчима које сам тренирао или које нисам, а који су и даље рекли 'Форза Мистер'. Хвала и свим навијачима 'мојих' тимова и оних тимова против којих сам играо носећи неки други дрес. Знам да су ме многи од њих критиковали или звиждали ми на терену, али сада су ме охрабрили и писали ми 'немој да се предајеш Синиша'.

Хвала и људима из свијета политике и забаве, који су ми пружили подршку. Хвала и свим пријатељима које сам сретао у многим градовима током каријере...

И хвала читавој јавности. Људима који нису познати. Они који ме добро познају знају да људе цијеним на основу тога какви су, а не ко су. Од порука који су стигли од врха државе до писма дјетета које ми је нацртало осмијех - сви сте важни за мене!

Хвала вам, хвала вам, хвала вам. Сви сте ме дирнули. Остао сам без суза, сада сам спреман да се борим. Видимо се ускоро!", написао је Синиша Михајловић.

Михо, побиједи!

мондо.рс