XS
SM
MD
LG

Krupa na Zlatiboru

Dragoljub Ilić

Igraćemo pošteno za sebe

 

Odigrali su fudbaleri Krupe dve prijateljske utakmice u sklopu priprema za novu prvoligašku sezonu nakon tri uzastopne premijerligaške i ako se po jutru dan poznaje mogla bi da bude berićetna. Izabranici trenera Zorana Džimija Marića savladali su dva federalna prvoligaša, prvo Metalež u Jajcu 1:0, a potom i Jedinstvo u Bihaću rezultatom 4:0.

Na prvi pogled može da se zaključi da je odbrana odlično odradila posao u stratnih 180 minuta jer nije kapitulirala, baš kao i napad koji je pet puta matirao protivničkog golmana. Ove refernce govore da Krupljani imaju ozbiljan tim u novoj sezoni i da su jedan od favorita u trci za titulom i ekspresnim povratkom u Premijer ligu BiH.

-Početak priprema je obećavajući, naš igrački kadar zadovoljavajući za ovaj rang takmičenja, ali imamo i ideju da se dodatno ojačamo, jer ćemo naredni šampionat Republike Srpske igrati pošteno, nastojaćemo da sve bude u sportskim okvirima i rezultatima, pokušaćemo da budemo u vrhu tabele i borimo se za prvo mesto. Znam da nas mnogi ubrajaju u favorite, možda i jesmo, ali o svemu će da odlučuje teren i rezultati na njemu, nadamo se i verujemo – istakao je Dragomir Buco Ilić “alga i omega” FK Krupa.

Fudbalska ekspedicija iz Krupe na Vrbasu otišla je na Zlatibor na dvanaestodnevne pripreme, a nova baza plavih iz kanjona Vrbasa je hotel “Palisad”.

-Dogovorili smo četiri prijateljske utakmice u Srbiji i kroz njih će naš stručni štab sa igračima tražiti takmičarsku formu, uigravati linije tima i sklapati kockice u mozaik. Bila su neka razmišljanja da li da ostanemo kod kuće ili idemo negde, ali ipak je prevagnula ideja da odemo kako bi igrači bili izlovani jedan period što je dobro za homogenizovanost takmičarskog tima. Mislim da nismo pogrešili, iako sve košta, a u našem fudbalu je sve manje para – dodao je Dragomir Ilić.

Krupljane je do sada pojačao tandem, golman Vasilije Kolak i vezista Adonis Bilal, a klub traži još adekvatna rešenja na poziciji štopera, jednog bočnog fudbalera i napadača.

-Fudbalsko tržište u Republici Srpskoj je sve oskudnije, uglavnom se isti fudbaleri vrte u krug, menjaju klubove, vidi se to i po Premijer ligi BiH. Naša strategija je, da između ostalog, afirmišemo i mlade fudbalere jer naši juniori igraju Premijer ligu BiH i to je budućnost svakog kluba. Povukli smo određene poteze i napravili “rezove” nakon ispadanja iz elite u koju želimo da se vratimo, ali to nije pošto-poto. Kao što sam rekao igraćemo za svoju dušu i račun, a u takvoj situaciji sve je moguće – rekao je na kraju Dragomir Buco Ilić, koji u svakoj situaciji ima fudbalsku viziju istakavši na kraju da nije u kombinacijama da bude predsednik Fudbalskog kluba BSK kao što je objavljeno.

Juniori Krupe igraće Premijer ligu BiH, a kadeti i pioniri su vezani za pri tim, pa su ispali u takmičenje Republike Srpske.

-Tražimo modalitete za novu sezonu. Dogovorili smo sa Omladincem iz Lazareva saradnju kada je u pitanju naš juniorski tim, a sa BSK-om saradnju na nivou kadetskog uzrasta, pa će treninzi biti na Čairama. Kada su u pitanju pioniri tu imamo nekoliko varijanti, ponudili smo saradnji Krajini iz Rosulja, ali i Radniku-Urije iz Prijedora, pa ćemo da vidimo u narednih nekoliko dana – rekao je Dragomir Ilić.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8