XS
SM
MD
LG

Stiže nam jubilarni Football Friends

Zoran Avramović

Football Friends i petnaesti put ide u susret izazovu prevazilazeći barijere i gradeći mostove prijateljstva. Taj mali kamenčić u mozaiku velike slike fudbala, kao kohezivne niti koja spaja ljude i narode, dovoljan je razlog svima nama da smo u jednom vremenu ostavili trag koji vredi slediti. A to je put do novog susreta i korak ka svetu razumevanja i saradnje.

Velika slika prijateljstva iz Foče otišla je u svet... susret, stisak ruke, vera da ta fascinantna moć fudbala, taj fenomen, koji prevazilazi granice same igre je pobeda sama za sebe, pobeda sama po sebi. Pobeda nad podelama, zabludama i predrasudama, pobeda dobrog nad zlim, pobeda harmonične jednakosti kroz igru i druženja, sa svim različitostima, koje njeni akteri nose i koje ih čine posebnim i svojim.

Još je Šekspir pisao: „Prijatelj je onaj, koji te poznaje kakav stvarno jesi, shvata šta si prošao, prihvata šta si postao i još uvek ti dopušta da rasteš“...

Upravo je takva i prošlost, i sadašnjost i budućnost Football Friends-a...

Čvrsto sam uveren da se dobro može videti samo srcem, jer su često najbitnije stvari oku skrivene. Srce , ipak nema staračke bore . Malo dobrote čoveka prema čoveku na delu, više vredi nego silna deklarativna ljubav prema čovečanstvu.

Jer, od dobra se bolje ne traži, a istrajna dobrota pobeđuje rđave namere. U suštini fudbala je dobro i zato je doživljaj fudbala, često topliji od bajke.

Petnaesti Football Friends.

Poruka za učesnike Football Friends

Kada se probudite ujutro imate dva izbora - da nastavite da spavate i sanjate svoje snove ili da se probudite i pratite vaše snove. Zato odbacite sidro. Otplovite iz sigurne luke. Uhvatite vetar u svoja jedra. Istražujte. Otkrijte. I ne zaboravite: početna tačka svakog uspeha je želja. Negujte stara i stičite nova prijateljstva. Ona fudbalska krasi trajna veza. Igrajte i sanjajte.

Rade Krunić je početne fudbalske korake napravio u Foči, u Fudbalskom klubu ''Sutjeska''. Tačno pre devet godina, kao šesnaestogodišnjak, nastupao je za klub svog grada, grada svog životnog i fudbalskog detinstva i odrastanja, na VI Međunarodnom omladinskom turniru ''Football Friends''. Od juna 2019. Rade Krunić je fudbaler jednog od najvećih klubova – AC Milan.