XS
SM
MD
LG

Gutović testirao izabranike: Slavija ubjedljivo savladala juniore Željezničara

Fudbaleri Slavije savladali su u prijateljskoj utakmici juniore sarajevskog Željezničara sa 4:0 u prijateljskom meču.

Na poluvremenu je bilo 3:0 golovima Stefana Arbinje u dva navrata, te Nikole Bjeloša, dok je u nastavku jedini gol postigao Darko Kusmuk.

Iako je juniorski premijerligaš nastupio bez nekoliko prvotimaca koji se nalaze na reprezentativnom okupljanju, trener Slavije, Milan Gutović, može da bude zadovoljan, prije svega trkom, zalaganjem i željom. Rezultat je, svakako, u ovom trenutku apsolutno u drugom planu, ali može donijeti Sokolovima na samopouzdanju pred drugi dio priprema za Prvu ligu Republike Srpske.

- Mogu da budem zadovoljan prvim poluvremenom i kako smo to odigrali. Vidio sam kod igrača veliku želju i volju za igrom, što me svakako raduje. Ima tu sitnica koje se trebaju popraviti i na kojima se treba raditi, ali sve u svemu za ovaj dio priprema ja sam zadovoljan viđenim. U drugom poluvremenu je bio i veliki broj izmjena, opao je malo i ritam utakmice, tako da to nije prava slika mogućeg, ali idemo dalje da radimo, rekao nam je Milan Gutović, trener Slavije.

Slavija je na Grbavici nastupila u sastavu: Nedžibović, Kentaro, Perović, Bojanić, A.Pušara, Šćepanović, Babić, Bjeloš, Popovac, Blagojević i Arbinja.

Imao je priliku Gutović da na djelu vidi novo pojačanje, Mladena Perovića, nekadašnjeg kapitena u omladinskim kategorijama koji se vratio u klub, iako je imao i neke druge jako primamljive ponude, no odlučio se za Slaviju, a nastupio je po prvi put i Filip Blagojević, mladi fudbaler zvorničke Drine, koji je prije nekoliko dana stigao u Istočno Sarajevo.

U nastavku su zaigrali: Jokić, Kusmuk, Džaferović, Mandić, Selak, Bektić, Adžem, Mujkić, Paranos, Ki

Na terenu se našao ponovo Vladan Mandić, još jedan nekadašnji kapiten omladinske selekcije Slavije, koji je stigao na pozajmicu iz Zvijezde 09 u svoj matični klub, a takođe je tu bilo i nekoliko novih imena poput Džaferovića, veznjaka Alena Adžema, Stefana Paranosa i još jednog Japanca u timu, koji je od nedavno tu, Kija. Pored njih zaigrali su i igrači koji su prošle godine nosili dres juniora u Premijer ligi, i to sa velikim uspjehom, Stefan Jokić, Darko Kusmuk, Enver Bektić i Muamer Mujkić.

Gutović je isplanirao i nastavak priprema do početka sezone, pa će tako Slavija imati još utakmice protiv svog juniorskog tima koji se sprema za Premijer ligu, protiv seniora Željezničara u srijedu na stadionu Grbavica, Radnika iz Hadžića, a generalka će biti protiv jednog od komšijskih drugoligaša, Famosa ili Romanije.

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8