XS
SM
MD
LG

Đere u polufinalu Umaga

Foto: ITF

Laslo Đere plasirao se u polufinale Umaga. On je sa 2-1 savladao Leandra Majera.

Majer je bolje otvorio meč i već u drugom gemu je imao brejk šansu ali je Laslo sačuvao servis. U narednom gemu napravio je Laslo brejk i poveo je sa 2-1. Iako je Majer imao brejk šansu, Laslo je potvrdio brejk. Imao je dvije brejk šanse i za dupli brejk ali je Majer uspio sotati koliko toliko u igri. Do kraja seta i jedan i drugi su bez problema čuvali servise te je Laslo sa 6-4 dobio prvi set. 

Majer je prvi do brejk lopti došao i u drugom setu. Bilo je to u drugom gemu kada je propustio dvije brejk šanse. Potom su i jedan i drugi bili sigurni na servisu. U devetom gemu vidjeli smo nove brejk šanse. Laslo je sjajno riternirao, Majer je napravio dvije greške iz forhenda i duplu, pa je Laslo došao do 15-40. Ipak, iako je Laslo imao šansu u oba poena, Majer je spasio brejk šanse. Na kraju je dobrim servisima došao do 5-4.

U 12. gemu Laslo je sebi zakomplikovao život. Imao je 40-0 ali je to prokockao. Tri prednosti imao je Argentinac. Đere je dvije spasio servisima a treću sjajnim napadima iz forhenda. Na kraju se otišlo u taj brejk.

Majer sjajnim riternom prvi dolazi do mini brejka i 2-0. Međutim, nakon dvostruke greške Majera, Laslo dolazi do 2-2. Majer je poveo 3-2. Stisuno je Đerea na Laslovom servisu te je imao zicer na mreži za 4-2. Ipak, zapucao je lopticu u aut pa je rezultat bio 3-3. Nakon greške Lasla iz forhenda, Majer dolazi do mini brejka i 4-3. U naredna dva poena Majer nije imao prvi servis ali greškama Lasla došao je do 6-3. 

U narednom poenu napao je Lasla ali je opet pogriješio i smečirao u mrežu. Forhend vinerom Laslo je smanjio na 6-5. Majer je sjajno servirao, krenuo naprijed ali ga Laslo forhend paralelom probija i dolazi do 6-6. Majer je uzeo poen na svom servisu, potom sjajnim vinerom iz riterna dolazi do 8-6 i seta.

Na startu trećeg seta i jedan i drugi su bili sigurni na servis. U petom gemu Majer je malo priprijetio radi odličnih riterna ali je Laslo ipak dobio gem. U narednom gemu vidjeli smo brejk. Majer je imao 15-0 a potom je ponovo pogriješio na mreži, ispucavši forhend u aut. Potom Laslo dobija poen nakon napada iz forhenda. Bekhend ritert vinerom, Laslo dolazi do 15-40. Majer je forhend vinerom spasio prvu brejk loptu. Na drugoj je krenuo na mrežu veoma loše i forhend vinerom, Laslo ga je probio i brejknuo. 

U narednom gemu bilo je 30-30. Majer je napao, imao šansu za poen ali je njegov forhend za milimetar završio u autu. Servis vinerom, Laslo je došao do 5-2. Uz dosta poteškoća i nervoze, Majer je smanjio na 5-3. Laslo je potom servirao za meč. Dva servis vinera i bekhend viner, donijeli su mu tri meč lopte. Nakon greške Majera, Laslo je iskoristio prvu i slavio je sa 6-3.

Laslo će u polufinalu igrati protiv Balaža, koji je sa 2-1 savladao Travalju.