XS
SM
MD
LG

Stručni ugao: Marin Zvezdin Mesi

Foto: crvenazvezdafk.com

Polako padaju u zaborav prve dve utakmice Crvene zvezde, protiv Suduve iz Litvanije, u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Zvezda je posle 0:0 i slabe igre u Litvaniji, u revanšu odigrala značajno bolje i mogao je biti mnogo veći rezultat od 2:1 u njenu korist. 

Ono što će trajno ostati upamćeno sa revanš utakmice u Beogradu su dva eksplicitna detalja. Gol Marka Marina u stilu Mesija i brutalan start Marka Gobeljića, od kojeg je noga protivničkog igrača pukla na dva mesta. 

Najpre ćemo o onom lepšem. Marin je postigao drugi gol, zaista u stilu Mesija, lagano i precizno je "odložio" loptu u gol kao na nekoj pokaznoj vežbi u školskom dvorištu, na poljani ili na igralištu gradskih kvartova. Takvih golova smo se nagledali na stotine u režiji Mesija, a Marin je, koje li simbolike, osim likom i delom podsetio na jednog od najboljih igrača u istoriji fudbala. Zanimljivost je i ta što su obojica visoki 1,70 cm i razigravaju sve svoje saigrače. Gledajući njih fudbal zaista jeste umetnost. Šteta što Marin nema više saigrača u timu Zvezde, koji se konstantno i izvesno ponavljaju, pa bi samim tim i igra Zvezde bila konstantnija i izvesnija. 

Jedan drugi Marko, Gobeljić nije, u svojoj duši i po vokaciji, fudbalski grubijan, ali njegov start na protivničkog igrača je brutalnost koju je videla cela Evropa. Pred njim su još dugo godina, nadajmo se uspešnog igranja, ali i nauk da više nikad ne ide protivniku u kost, a svi znamo da to nije namerno učinio. 

U sredu u Beograd stiže Helsinki iz Finske i očekuju se nove magije i čarolije Marka Marina, a nadajmo se da će ga Ben i Boaći ispratiti, po učinku, i na ovoj utakmici.