XS
SM
MD
LG

Lana Marković nadvisila jači pol

Lana Marković

U Višegradu je juče završena 12. tradicionalna sportska manifestacija „Skokovi sa ćuprije –Višegrad 2019“. Na ovogodišnjem nadmetanju učestvovalo je trinaest skakača iz Užica, Kragujevca, Sarajeva, Zenice, Konjica, Mostara i Beograda.

Među njima je bila i jedna devojka, koja je na kraju nadvisila jači pol i uzela zlatnu  medalju, pobednički pehar i novčanom nagradom od 700 KM. Lana Marković , apsolvent Šumarskog fakulteta u Beogradu  članica Kluba ekstremnih sportova iz Kragujevca koja je nakom dva skoka stilom „prelom“ dobila zbirnu ocenu 57. Na drugu poziciju se plasirao Aleksandar Aleksić iz Užica koji je imao ocenu 56.5,  a skakao je „lastu“ , njemu je osim srebrene medalje pripala i novčana nagrada od 500 KM, a  bronzano odličje je dobio Marko Pavlović iz Kragujevca, sa ocenom 56 koji je takođe skakao stilom „lasta“ i on je dobio novčanu nagradu od 300 KM.

Nakon završetka skokova dvadesetpetogodišnja Lana Marković je bila presretna i izuzetno zadovoljna.

  -Veliki je izazov bilo doći u Višegrad i skakati sa širom sveta poznate Ćuprije. Posebno sam ponosna što sam trijumfovala u veoma jakoj konkurenciji,  kao jedina devojka  uspela sam da  nadvisim kolege . Inače skokovi su moja velika ljubav,  bavim se ovim  sportom više od deset godina što mi čini zadovoljstvo. Svakako da ću i u narednom periodu kada me god pozovu dolaziti u Višegrad,  na ovo takmičenje, za koje će me sigurno vezati i lepe uspomene, istakla je Lana Marković

I ovogodišnja organizacija „Skokova sa ćuprije „ je protekla u odličnoj organizaciji opštine Višegrad i Turističke organizacije grada na ušću Rzava u Drinu.

Fotografije: