XS
SM
MD
LG

Lajović šampion Umaga

Foto: ATP Tour

Dušan Lajović osvojio je titulu u Umagu. On je u finalu savladao Balaša sa 2-0 u setovima.

Duci je bolje otvorio meč. U četvrtom gemu imao je dvije brejk šanse ali nije iskoristio ni jednu ni drugu. Sledeći krizan gejm za servera bio je sedmi gem. Duci je loše servirao, griješio i iz bekhenda i iz forhenda a Balaš je sjajno riternirao. Na kraju je došao do dvije brejk lopte, prvu je iskoristio i brejkom je poveo sa 4-3. 

Balaš je u desetom gemu servirao za set. Duci se sjajno branio i veoma dobro prelazio iz defanzive u napad. Balaš je dva poena dobio tako što je Duci napao pa bio lobovan. Ipak, Duci je došao do brejk šanse te je došao i do brejka, nakon greške Mađara. Do kraja seta vidjeli smo još jedan brejk. Bilo je to u 12. gemu. Duci je imao 0-40 na servisu ali je prve dvije brejk lopte Balaš spasio. Balaš nije imao prvi servis na trećoj brejk i set lopti Lajovića. Na drugi servis Balaša, Duci je opalio sjajan forhend ritern te je došao do poena a samim tim je i prvi set dobio sa 7-5.

Prvi gem u drugom setu bio je izuzetno težak za Lajovića ali je sačuvao svoj servis. Potom su i jedan i drugi uzeli po gem na svom servisu. U četvrtom gemu vođena je velika borba. Duci prvu briejk loptu iskoristio nije ali drugu jeste i poveo je sa 3-1. Potom je i potvrdio brejk za 4-1. U sedmom gemu Duci je izgubio prednost brejka. Balaš je napadao, Duci pogriješio na brejk lopti iz forhenda pa je Mađar smanjio na 4-3. 

Do kraja seta vidjeli smo još jedan brejk. Ponovo je set odlučen u 12. gemu. Sve je počelo od greške Balaša iz forhenda. Na 30-30 Mađar je napao i krenuo na mrežu ali Duci prolazi bekhend paralelom. Na meč lopti za Lajovića, Balaš je zakucao forhend u mrežu te je Duci i drugi set dobio sa 7-5.

Lajoviću je ovo prva titula u karijeri te će zahvaljujući njoj biti 26. igrač svijeta na novoj ATP listi.