XS
SM
MD
LG

Završen rukometni kamp –Višegrad 2019

Učesnici kampa u Višegradu /Foto: Nađa Cvjetković 

U Višegradu je od 14. do 21. jula održan rukometni kamp za perspektivne rukometašice i rukometaše, generacije rođene  2004. iz RS . Rukometni savez, na čelu sa predsednikom Marinkom Umičevićem,  se opredelio da se formiraju sve reprezentativne selekcije Republike Srpske,  pa su na ovom  kampu uglavnom boravili potencijalni kandidati za kadetsku reprezentaciju u muškoj i ženskoj konkurenciji. Učešće je uzelo četrdesetak mladih rukometašica i rukometaša,  koji su radili pod stručnim vođstvom , Bojane Babić i Dejana Vasiljevića, selektora ženske i muške selekcije.

 Po zatvaranju kampa svi su bili zadovoljni urađenim, a osim kvalitetnog  rada  mlade rukometašice i rukometaši suimali mogućnost  obići turističke i kulturne znamenitosti Višegrada, učestvovali su  na sportskim manifestacijama koje su se za vreme njihovog boravka odvijali u gradu na ušću Rzava u Drinu i napustili su Andrićev grad srećni i zadovoljni, sa željom da i iduće godine ponovo budu gosti Višegrada .

Bojana Babić je istakla da su u Višegradu imali izuzetne uslove i da je odluka da se kamp održi u ovom gradu bio pun pogodak.

   -Zaista nam je bilo predivno u Višegradu , naši domaćini,  a i građani ovog predivnog grada su nam poklanjali maksimalnu pažnju. Videli smo na delu i mlade rukometašice i rukometaše koji su dolaskom na kamp u potpunosti opravdali očekivanja. Rukomet u Republici Srpskoj  ne mora da brine za svoju budućnost. Dosta je talenata stiglo u Višegrad i teško je nekog posebno izdvajati. Svi koji su došli ovde da rade i usavršavaju se dali  su što smo od njih i očekivali. Ipak moramo istaći da do izražaja dolaze devojčice i dečaci iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Brčkog, Bijeljine.... gdje se godinama uspešno radi sa mlađim selekcijama. Pokazali smo veliku ozbiljnost u radu, imali smo na raspolaganju sportsku dvoranu gde smo dva puta dnevno  trenirali, radeći na tehnici i taktici kao i šuterski deo, odigrali nekoliko kontrolnih utakmica i u potpunosti ispunili plan koji je bio zacrtan pred početak kampa. Ne možemo da još jednom ne izrazim o zahvalnost Višegradu i Andrić gradu i svemu što su uradili za nas. Nadamo se da ćemo i sledeće godine sa drugim kategorijama i selekcijama opet biti gosti Višegrada i da će se ovaj kamp tradicionalno održavati u ovom gradu, a Višegrad postati grad rukometa, zaključila je Bojana Babić selektor kadetske reprezentacije RS

Fotosi: Nađa Cvjetković