XS
SM
MD
LG

Krupa opet moćna

Ranko Dekić, Krupa

Iz dana u dan, kako vreme više odmiče, sve je prisutnija i uočljivija harmonija u redovima Fudbalskog kluba Krupa. Jedan od glavnih konkurenata, uz Rudar Prijedor, za šampionsku krunu u Prvoj ligi Republike Srpske i ekspresan povratak u Premijer ligu BiH postiže sjajne rezultate u kontrolnim susretima.

Trener Zoran Džimi Marić polako, ali sigurno, sklapa igrački mozaik za izuzetno  izazovnu i napornu sezonu u kojoj Krupljani očekuju borbu za najviši plasman. Tim plavih iz kanjona Vrbasa je, u odnosu na prošlu sezonu, znatno podmlađen, ali Krupljani su zadržali većinu članova iz minulog kontinuiteta i vrlo ozbiljno deluju na terenu, viedlo se to i u mečevima pre odlaska na Zlatibor, a pogotovo na srpskoj planinskoj lepotici.

Jedan od glavnih “šarafa” u novoj Krupinoj mašineriji trebalo bi da bude i svestrani fudbaler Ranko Dekić koji može da igra na više pozicija: štopera, zadnjeg veznog, ofanzivnog veznog, bočnog igrača…

-Mogu ja i u napad, ako je to potrebno – duhovito nastavlja Ranko Dekić, a potom dodaje:

-Radimo dobro i kvalitetno, atmosfera u ekipi je odlična, dolazak na Zlatbor nam je jako koristan. Igrači se dodazno upoznavaju i zbližavaju sve je to potrebno za stvaranje celine i timskog duha. Ono što nas sve zajedno raduje jeste činjenica da nemamo povređenih igrača i zaista sve protiče u najboljem mogućem redu.

Nakon ispadanja Krupe iz Premijer lige BiH mnogi su predviđali da će se klub raspasti, da će se igrački rasuti, da Krupljani kreću nizbrdo…

-Brzo smo se konsolidovali i to je dobro. Ispadanje iz Premijer lige BiH je bilo šok za sve nas, ali sada imamo nove vidike i ciljeve u novonastaloj situaciji. Bilo bi lepo kada bi se ekspresno vratili u Premijer ligu BiH, da nastavimo započeti projekat. Daćemo sve od sebe na terenu da uspemo – nastavio je Ranko Dekić.

Tokom ovog leta kvalitetni i pouzdani fudbaler imao je nekoliko ponuda da promeni sredinu, odlučio se, ipak, da ostane u Krupi na Vrbasu.

-Da, bilo je ponuda, imam ugovor sa Krupom i želim da ga odradim do kraja. Ostao sam da ostavim dublji trag jer atmosfera je zaista sjajna, pozitivna energija treba da se unapredi. Mislim da nisam pogrešio što sam ostao – konstatovao je Dekić.

Do početka prvenstva ostale su još tri sedmice, Krupljani će trku početi na domaćem terenu protiv banjalučkog Željezničara.

-Prva utakmica je ujedno i najvažnija, ali i najteža. Ona dalje usmerava svaku ekipu, može da bude i iznenađujuća. Biće najvažnije da startujemo s pobedom, sa tri boda i tako steknemo dodatno samopouzdanje i nastavimo pobedničku seriju iz pripremnih utakmica – rekao je na kraju Ranko Dekić, uzdanica Krupe.

U do sada odigrane četiri prijateljske utakmice fudbaleri Krupe ostvarili su isto toliko pobeda. Pre odlaska na Zlatibor izabranici trenera Zorana Marića pobedili su dva federalna prvoligaša, Metalež u Jajcu (1:0) i Jedinstvo u Bihaću (4:0). Na srpskoj planinskoj lepotici savladali su Iskru iz Danilovgrada (2:0), a potom i OFK Grbalj (4:2).

Pred plavima iz kanjona Vrbasa ostale su još dve utakmice do kraja priprema na Zlatiboru, prva je sutra protiv OFK Petrovca, a onda sledi i meč sa beogradskim Grafičarom 27. jula posle kojeg sledi povratak kući.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8