XS
SM
MD
LG

Dug Federalnog saveza ne priznajemo

Pres Rukometnog saveza Republike Srpske

 Na danas održanoj pres konferenciji Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umićević, predsednik saveza je rekao da je potpisan ugovor sa M-telom i da će Prva liga imati prefiks, dakle, M-tel Prva liga Republike Srpske.

-Zahvaljujući ovom ugovoru od 20.000 maraka klubovi će biti oslobođeni plaćanja kotizacija, rekao je Umićević.

Predsednik Rukometnog saveza Republike srpske se posebno dotakao odnosa unutar krovne rukometne asocijacije i jasno i glasno rekao da se neće dozvoliti da iz Federacije Bosne i Hercegovine  dva kluba ulaze u  Premijer ligu i jedan iz Republike Srpske.

-U utorak imamo u Mostaru sastanak. Donećemo odluku o početku takmičenja. Imamo mnogo nerešenih pitanja,  pa između ostalog i popuna Premijer lige. Ako misle da će njihova dva kluba ulaziti, a naš jedan, grdno se varaju. Posebna priča je sudijska organizacija. To je kriminalna organizacija. Gotovo pa sekta. Imamo manjak sudijskih parova. Ne ulaže se u mlađe sudije. Nemaju oni šansu da napreduju, jer ovi stariji drže sve pod kontrolom. Upitan je i taj kvalitet. Pa zamislite  pet parova iz Federacije Bosne i Hercegovine sudi evropske mečeve, a iz Republike Srpske ni jedan. Što se tiče duga prethodnog saveza, mi ga ne priznajemo. Imaju poreskih dugovanja milion i 600.000 hiljada,  bez kamata. Neka vraća onaj ko je taj dug i napravio. Uostalom, to i nije bio Rukometni savez Bosne i Hercegovine, već federacije Bosne i Hercegovine, završio je Marinko Umićević.