XS
SM
MD
LG

Vardar bolji od Zvezde

Vardar - Crvena zvezda

Počeo 15.“Fudbal frends“ Foča 2019

Rivalstvo ne isključuje prijateljstvo

Utakmica prvog kola po grupama u Foči je počeo 15. Međunarodni omladinski (U17) fudbalski turnir „Fudbal frends“ Foča 2019. Pre početka nadmetanja održan je radno - tehnički sastanak  na kome je sve ovogodišnje učesnike pozdravio Zoran Avramović, idejni tvorac  turnira i predsednik asocijacije „Fudbal frends“ , koji je rekao da i slogan ovogodišnji „Turnir prijateljstva“ koji je postao poznata širom Evrope „Rivalstvo na terenu ne isključuje prijateljstvo „ dovoljno govori o ideji koja živi evo već petnaest godina,  u fudbalskoj Foči.

  -„Fudbal frends“ i petnaesti put ide u susret izazovu prevazilazeći sve barijere, gradeći mostove prijateljstva. Taj mali kamenčić u mozaiku velike slike fudbala, kao kohezivne niti koja spaja ljude i narode, dovoljan je razlog svima nama da smo u jednom vremenu ostavili trag koji  vredi slediti, to je put do novog susreta i korak ka svetu razumevanja i saradnje. Velika slika prijateljstva iz Foče otišla je u svet, susret, stisak ruke, vera da fascinantna moć fudbala, taj fenomen , koji prevazilazi granice same igre je pobeda sama za sebe, pobeda sama po sebi. Pobeda nad pobedama, zabludama i predrasudama, pobeda dobrog nad zlim, pobeda harmonične jednakosti kroz igru i druženje, sa svim različitostima koje njeni  akteri  nose i koje ih čine posebnim i svojim. Šekspir je napisao „Prijatelj  je onaj , koji te poznaje kakav stvarno jesi, shvata šta si prošao , prihvata šta si postao i još uvek ti dopušta da radiš“ Upravo takva je prošlost i, sadašnjost i budućnost “ Fudbal frendsa“ – istakao  je Avramović

Potom je idejni tvorac „Fudbal frendsa“ poslao jasnu poruku svi učesnicima , mladim fudbalerima ovogodišnjeg  turnira

-Kada se probudite ujutro imate dva izbora – da nastavite spavati i sanjati svoje snove ili da se probudite i pravite vaše snove. Zato odbacite sidro. Otplovite iz sigurne luke. Uhvatite vetar u svoja jedra. Istražujte. Otkrijte. I ne zaboravite: početna tačka svakog uspeha je želja. Negujte stara i stičite nova prijateljstva. Ona fudbalska krasi tajna veza. Rade Krunić je početne fudbalske korake napravio ovde u Foči u Fudbalskom klubu „Sutjeska“. Tačno pre devet godina,  kao šesnaestogodišnjak , nastupao je za klub svoga grada ,  grad svog životnog i fudbalskog detinjstva i odrastanja,  na 5.Međunarodnom omladinskom turniru „Fudbala frends“. Od juna 2019 godine Rade Krunić je fudbaler jednog od najvećih svetskih klubova „Milana“. Igrajte i sanjajte, verujte da možete ... Iskreno - zaključio je Zoran Avramović

Kao što je već od ranije poznato na ovogodišnjem turniru učestvuje deset ekipa koje su podeljene u tri grupe. U polufinale će se plasirati tri  pobednika grupa i najbolja drugoplasirana ekipa. Turnir su otvorili predstavnik Rusije , Krila Sovjetov iz Samare  kome je ovo prvo učešće na turniru i domaćin Sutjeska Sve je rešeno u prvom poluvremenu. Utakmica je protekla u obostarano otvorenoj i i izjednačenoj igri. Gosti su stigli do prednosti nakon brze akcije u 10. minutu strelac je bio Egorov. Domaći sastav je stigao do izjednačenja   u 25. Minutu  nakon solo prodora Vladičića. Radost  Sutjeske trajala je samo tri minuta kada su  ponovo gosti iz Rusije postigli pogodak . Dosuđen  je kazneni  udarac za ekipu Krila Sovjetov , siguran sa 11 metara bio je Spirin za konačnih 2:1.

 U drugom susretu grupe A sastali su se podgorička Budućnost i slovenački  Maribor, vodila se prava rovovska borba u kojoj  su Crnogorci za nijansu bili bolji i trijumfovali minimalno ali zasluženo  1:0.Trenutak odluke desio se u 53. minutu kada je nakon lepe akcije strelac bio Mijovic. Usledio je najintersantniji susret večeri , u grupi B su se sastali Crvena Zvezda i Vardar, poznato je koliko Beograđani imaju navijača na ovim prostorima i  bez obzira koja selekcija crveno belih nastupa , stadion u Foči se dobro popunio. Nažalost njihovi ljubimci  i ovaj put ih nisu obradovali, Vardar je uspeo da savlada Crvenu Zvezdu . Uspešan sa  11 metara nakon opravdano dosuđenog penala u 42 . minutu bio je Radulović za veliku radost Makedonaca .

Grupa A:

Krila Sovjetov - Sutjeska  2:1 (2:1)

Gradski stadion.Gledalaca:200.Sudija:Aldin Radmilović (Goražde). Strelci: Egorov u 10. i Spirin u 28. iz penala (Krila Sovjetov),  Vladičić u 25. minutu (Sutjeska). Žuti kartoni: Veis i Bronkov (Krila Sovjetov)

Krila Sovjetov: Krasilnjikov, Romanov ,Zaisunov, Nikičev, Bronikov, Vetrov, Egorov, Spirin(od 49. Veis), Zatolokin, Varonkov, Makarov

Sutjeska; Plemić, M. Vasijlević , Vladičić, L. Vasijlević, Ćevriz, Šupić, Mojković, Đajić (od 49. Marković),D. Pavlović(od 66. Aleksić), Davidović (od 45.Mitrić), J. Pavlović

Grupa  A:

Budućnost (P) - Maribor  1:0 (0:0)             

Gradski stadion: Gledalaca: 200. Sudija: Haris Zec (Goražde) Strelac: Mijović u 53. minutu (Budućnost). Žuti kartoni: Mijović, Striković(Budućnost), Bloudek (Maribor)


 Budućnost(P) : Balatić, Dajević, Vuković, Marković, Vukotić, Krkrjlić, Mijović ,Obradović ,Kovinić (od 65. Vučinić), Brnović (od 36. Ćetković) Striković (od 61.Smolović).

Maribor: Volaš, Zajšek, Ajhnajer (od 50. Malkar), Bloudek (od 63.Rajh) ,Djelovci ,Gorenjak (od 63. Tavares), Kasalo, Kordeman, Kralj (od 50.Rudolf), Pahič ,Rec,

Grupa B:

Vardar - Crvena Zvezda  1:0 (0:0)

Gradski stadion.Gledalaca: 700. Sudija: Aldin Radmilović (Goražde). Strelac: Radulović u 42. minutu iz penala (Vardar). Žuti kartoni: Lekić i Miljković (Crvena Zvezda)

Vardar: Kitanovski, Petejčuk (od 41.Trajkovski), Asani, Radulović, Kostovski, Hasani (Simev) Guguljanov, Demir (od 41.Izgni) Rasica (od 62.Micevski) Saliv (od 62.Sabani) Krstevski.

Crvena Zvezda: Knežević (od 61.Veličković), Miljković (od 61.Đokić), Riznić, Lekić (od 61.Vulin), Blagojević , Vasić, Mijatović (od 61.Jakovljević), Vujašević , Kančević, Bajić (od 36. Krstić),  Radović (od 46.Vulin).