XS
SM
MD
LG

Filip servirao za meč pa izgubio od Zvereva

Foto: ATP Tour

Filip Krajinović propustio je veliku šansu da se plasira u polufinale Hamburga. Iako je servirao za meč, na kraju je izgubio od Zvereva sa 2-1.

Filip je od starta bio pod pritiskom jer je već u prvom gemu morao spašavati brejk loptu. I u narednom gemu na servis Filipa, Zverev je imao brejk šansu. Propustio je šansu greškom iz forhenda. A onda je uslijedio brejk u šestom gemu. Filip je sa nulom brejknuo Sašu i poveo je sa 4-2. U narednom gemu Saša je imao brejk šansu ali je Filip sjajnim napadom prisilio Nijemca na grešku. U osmom gemu Filip je napravio još jedan brejkt te je sa 6-2 dobio prvi set.

Filip je maestralno otvorio drugi set. Igrao je briljantno i poveo sa 3-0 na startu. I to je uradio tako da je imao 12-0 u poenima. Tek u narednom gemu Saša je uzeo prve poene u drugom setu i smanjio je na 3-1. Filip je imao problema u sedmom gemu. Počeo je greškom iz forhenda pa i greškom iz bekhenda za 0-30 Zvereva. Ipak, Filip se konsolidovao i na kraju na razliku dobio gem za 5-2. Zverev je uz malo problema smanjio na 5-3. 

Filip je servirao za meč a Saša je došao do 15-30. Hrabrim bekhendom Filip dolazi do 30-30. U narednom poenu gledali smo maratonsku izmjenu a Filip je na kraju pogriješio. Hrabrim napadima forhendom, Filip je spasio brejk loptu. Lošim drop šotom Filip je omogućio Saši novu brejk šansu ali se izvukao sjajnim servis vinerom. Uz malo sreće Saša dolazi i do treće brejk lopte.  Nakon toga uslijedila je pauza od par minuta jer je jednog gospođi pozlilo na tribinaa. To je izbacilo Filipa iz ritma te je Zverev iskoristio treću brejk šansu.

Zverev je uz malo problema došao do 5-5. Filip se suočio sa 15-40 za rivala u narednom gemu. Prvu brejk loptu spasio je sjajnim pasingom a drugu forhendom. Međutim, Saša je došao i do treće brejk lopte a nju je iskoristio. Imao je Filip 30-30 u narednom gemu ali je Zverev dobio dva poena i sa 7-5 dobio drugi set.

Filip se nije oporavio od tako izgubljenog drugog seta. Loše je ušao u odlučujući set. Saša ga je brejknuo na startu te je poveo sa 2-0. U četvrtom gemu Saša se unervozio. Napravio je dvije duple a nakon sjajnog napada, Filip je došao do brejk lopte. Poen na brejk lopti bio je dug, Filip je diktirao tempo i na kraju je sačekao grešku Zvereva za 2-2.

Filip je u narednom gemu imao 30-0 ali je Zverev došao do brejk lopte. Filip ga je napao ali je Krajinović spasio brejk loptu. Dobrim napadom, Zverev je došao do nove brejk šanse. Zverev sjajnim forhendom koristi brejk loptu i dolazi do 3-2. To je bio početak kraja za Filipa. Do kraja susreta nije osvojio niti jeedan gem te je Zverev sa 6-2 dobio treći set.