XS
SM
MD
LG

Kraj za Ninu

Foto: WTA Tour

Nina Stojanović nije se plasirala u polufinale Jurmale. Od nje je u četvrtfinalu bolja bila Pera sa 2-1 u setovima.

Nina je imala problema u prvom gemu ali je spasila brejk loptu. U četvrtom gemu došlo je do brejka. Nina je Peri uzela brejk. Potom je Stojanović čuvala brejk prednosti sve do momenta kada je servirala za set. Tada joj se stegla ruka pa je Pera napravila brejk i smanjila je na 5-4. Ono što nije uspjela na svom servisu, Nina je uradila na servisu rivalke. Došla je do 15-40, prvu brejk i set loptu propustila ali drugu je iskoristila i dobila set sa 6-4.

U drugom setu su i jedna i druga bile sigurne na svojim servisima. U petom gemu Pera je imala 0-30 na servis Nine. Međutim, Nina je napravila preokret i na razliku dobila gem za 3-2. Nakon Perine duple greške, Nina je imala brejk šansu ali greškom iz bekhenda propustila je šansu. U devetom gemu Pera je imala dvije brejk šanse. Prvu je Nina spasila bekhend vinerom a drugu je Pera iskoristila, nakon Ninine duple servis greške. Pera je sačuvala svoj servis pa se otišlo u treći set.

Nina se suočila sa brejk loptama na startu trećeg seta. Prvo je spasila pa se igralo na razliku. Kasnije je vezala dvije greške pa je Pera povela sa 1-0. Imala je Nina 15-40 u narednom gemu ali je vezala dvije greške iz bekhenda i tako propustila brejk šanse. Imala je i treću šansu ali je opet bekhend zakazao. U narednom gemu Pera je došla do novog brejka i povela je sa 3-0. Nina je ekspresno napravila ribrejk za 3-1 te je koliko toliko ostala u igri. Pera je do kraja meča još jednom brejknula Ninu te je sa 6-3 dobila treći set.