XS
SM
MD
LG

Cvijić pobjednik na Dječijoj trci

Uvertira za Državno prvenstvo u brdskom biciklizmu u disciplini XC Eliminator, koje je proteklog vikenda, u organizaciji Biciklističkog kluba KPL, a pod pokroviteljstvom Opštine, održano na vlaseničkoj Lijepoj ravni, bila je Dječija trka, u kojoj se takmičilo dvadesetak Vlaseničana, uzrasta od 7 do 11 godina.

Najmlađi biciklisti na startu

U Biciklističkom klubu KPL ističu da su zadovoljni odzivom najmlađih vlaseničkih biciklista.

„Od osnivanja kluba, prije osam godina, trudimo se da nizom aktivnosti kod mališana razvijemo ljubav prema sportu i zdravom načinu života. S obzirom da je na biciklijadama koje organizujemo za najmlađe uvijek veliki odziv, drago nam je da uspijevamo u tome. Nadam  se da među ovim mališanima ima i naših budućih članova, budućih biciklističkih šampiona. Pored medalja i diploma za prva tri mjesta, ove godine smo odlučili da nagradimo i najperspektivnijeg, ali i najmlađeg takmičara, sa željom da ih motivišemo da se aktivnije bave ovim sportom“, kazao je Željko Lukić, predsjednik vlaseničkih biciklista.

Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica, odao je priznanje Biciklističkom klubu na promociji sporta među najmlađim Vlaseničanima.

„Činjenica da se ovi mališani takmiče u sklopu jednog ovako važnog sportskog događaja  kod njih sigurno razvija ljubav prema biciklizmu, sportskom i zdravom načinu života. Drago mi je što u klubu prepoznaju i podstiču tu potrebu da se mladi okreću pozitivnim vrijednostima, a ja ću uvijek podržati sve aktivnosti koje idu u korist omladine i na najbolji način promovišu naš grad“, istakao je načelnik Kraljević, koji je najboljima uručio medalje i diplome.

Načelnik Kraljević sa osvajačima medalja

Poslije tri kruga, koliko su vozili najmlađi takmičari, zlatnom medaljom se okitio Nemanja Cvijić.

 „Bicikl sam dobio od roditelja kada sam imao četiri godine i već šest godina je to moj najdraži hobi. Staza nije bila teška koliko sam mislio da će biti. Mnogo sam vježbao, vozio sam bez treme i srećan sam što sam osvojio medalju“, kazao je desetogodišnji pobjednik.

Drugo mjesto zauzeo je Andrija Gavrilović, koji je proglašen i za najperspektivnijeg biciklistu, dok je treći bio Njegoš Pantić. Sedmogodišnji Mihajlo Nikolić bio je najmlađi učesnik Dječije trke.

Mihajlo Nikolić, najmlađi učesnik Dječije trke

Na Dječijoj trci sudija je bio nacionalni komesar Mirnas Mujezinović  

 

Pripreme za trku