XS
SM
MD
LG

Doboj spreman za Međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2019"

Sve je spremno za početak 51-og Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2019", poručeno je sa današnje konferencije Izvršnog odbora Turnira.

Ovogodišnje izdanje počinje 20. i traje do 24. avgusta na Stadionu sportskih igara,a počeće utakmicom između domaće "Sloge" i ekipe "Being"  iz Kine.

Pored ove dvije ekipe, učešće na turniru uzeo je "Izviđač" iz LJubuškog, , "Vojvodina" iz Srbije, "Krins" iz Švajcarske, "Eurofarm"iz Sjeverne Makedonije  "Šartr" iz Francuske i "Tatran Prešov" iz Slovačke, inače branilac titule od prošle godine slovački "Tatran Prešov".

Dolazk ovih ekipa govori da se radi jednom od najkvalitetnijih turnira, rekao je predsjednik Izvršnog odbora Turnira Enes Suljkanović.

“Finansijska konstrukcija ovogodišnjeg turnira procijenjena na oko 250.000 KM, od čega je oko 150.000 KM predviđeno za smještaj, 70.000 KM za nagrade, a ostalo za prateće troškove”, rekao je Suljkanović.

Pobjednik turnira dobija 10.000 evra, drugoplasirana ekipa 7.500 evra, dok  trećeplasirana  dobija 5.000 evra.

Uoči rukometne smotre tardicionalno će biti održana manifestacija "Parada sporta",a isto veče nastupaće muzička grupa "Atomsko sklonište".