XS
SM
MD
LG

Srbija maksimalna i protiv Portorika

Foto:volleyball.ioqt.2019.fivb.com

Odbojkašice Srbije savladale su u Vroclavu selekciju Portorika sa 3:0 (25:14, 25:20, 25:16 ) u 2. kolu kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

Za razliku od meča protiv Tajlanda, sada su meč počele Maja Aleksić i Jelena Blagojević i Na startu utakmice srpske odbojkašice su stekle sigurnu prednost, ali Portorikanke su pružale dobar otpor do druge polovine prvog seta. Tada svjetske šampionke pokazuju svoju klasu, odlične su bile u odbrani i taj dio igre osvajaju sa 25:14. Drugi set je išao dosta teže, pravile su se greške i Terzić je morao reagovati tajm-autom. Poslije toga Srbija je otišla na 20:13, da bi ponovo došlo do pada u igri i ubrzo je pisalo 21:20. To nije poremetilo Srbiju i sa četiri vezana poena osvajaju i drugi set. Treći set je išao lakše, prednost je rasla iz poena u poen, a šansu su dobile i druge odbojkašice poput Mine Popović, Ane Bjelice, Slađane Mirković, Bjanke Buše.  Razlika je bila i dvocifrena, a set je završio sa 25:16.

Najefikasnija na meču bila je Tijana Bošković sa 18 poena, na drugoj strani Enrajt je osvojila osam poena.  Odlučujući meč za odlazak na Igre biće sutra od 20.30h protiv domaćina Poljske i pobjednik tog meča će obezbijediti odlazak u Tokio.