XS
SM
MD
LG

Spremni za pobede

Dragan Stević i Petar Jelić

MODRIČA – Dugo je modričko fudbalsko leto. Mnogo je poteza koji su povučeni, sve u cilju potpunog ozdravljenja fudbalskog sporta u ovom gradu. U Modriči se na to čeka, zbog rezultata koji su, ne tako davno, od ovog grada stvorili fudbalski centar.

„U takvoj smo poziciji da nismo osetili zbog odlazaka jednog broja igrača, a svima im želimo svako dobro u životu. Angažovali smo sedam ili osam imena koji su letos vredno radili, pa je za očekivati da budu značajne poluge tima“, govori Dragan Stević, direktor modričkog prvoligaša.

Opržila se Modriča minule sezone na žeravicama svojih slabosti i propuštenih prilika.

„Kako nam se to ne bi ponovilo sada smo oprezno povlačili sve poteze i do te mere da budemo što spremniji za narednu sezonu. Nismo nerealni. U Prvoj ligi Republike Srpske je niz kvalitetnih klubova. Nismo rekli kako ćemo juriti prvu poziciju, ali znamo da nam je mesto u gornjem delu tabele. Želimo da imamo dobar tim, da pružamo zanimljivu igru, da zbog toga dođe što više gledalaca na naše utakmice. Ponovo ćemo biti na super dobrom glasu“, nastavlja Stević.

Branko Savić je trener na kojeg je Modriča dugo čekala, zar ne?

„Svojim autoritetom i znanjem, Savić je naš fudbalski brod usmerio ka mirnijim vodama, pa se minula sezona dobro završila. Dobar čovek, fudbalsko ime, neko ko zna šta radi. Prepoznali smo sve vredno i čestito kod Brančila i on uživa naše potpuno poverenje“, nastavlja direktor fudbalske Modriče.

U gradu podno Majne razmišlja se i o mladim snagama.

Čast igračima iz drugih sredina koji nastupaju za naš klub, ali mi moramo prepoznati talente kod nas. Dobro rade, ali dogodi se da iz juniorske selekcije budu prekomandovani jednu ili dve utakmice u seniorski pogon, pa kada ih vratite u juniorski tim – glume zvezde! Misle da je gotovo sa dokazivanjem. Moraju da shvate da je čitav život dokazivanje. Na tom polju ćemo da poradimo. Pri klubu je akademija fudbala ’Dr Milan Jelić’, pa se nadamo u izvesnu budućnost modričkog fudbala“, naglasio je Dragan Stević.

Hvali i prvo ime kolektiva, osnovanog pre 97 godina.

„Persona u svakom pogledu. Petar Jelić, ime i prezime koje se u ovom gradu i u širim sportskim krugovima izgovara sa najvećim poštovanjem. Ispoljio je hrabrost da preuzme klub u vreme kada je stanje bilo sablasno. Danas je sve mnogo lepše i lakše. Jednom rečju, zadovoljstvo je biti direktor kluba čiji je Petar Jelić predsednik“, dodao je Dragan Stević, direktor FK“Modriča“, kao potvrda da se uspešni prepoznaju po rezultatima.

I novim pobedama...


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8