XS
SM
MD
LG

Bijeljina u znaku šaha

BIJELJINA: Bijeljina je bila domaćin Drugog međunarodnog šahovskog turnira djece Balkana, a  na kojem su  učestvovala 73  igrača iz Srbije,  Crne Gore, Hrvatske, Bih, Švajcarske. Igralo se u 8 grupa, za djevojčice i dječake do 10, 12,14, i 16 godina.

Pobjednici u svojim kategorijama su: Jakov Perić iz Bijeljine, Slobodan Pištalović iz Brčkog, Stefan Marsenić iz Beograda, Nemanja Aleksić iz Teslića, Lamija Danović iz Tuzle, Helena Gajić iz Obudovca, te Dijana Slomić iz Obudovca.

"Bijeljina je tradicionalno dobar domaćin šahistima i grad šaha sa klubovima Svetozar Gligorić, ŠK Dvorovi i " Sveti Georgije", koji su u  kadetskoj i omladinskoj  i ženskoj konkurenciji ubjedljivo najbolji u Republici Srpskoj i BiH. Bijeljina je prepoznatljiva po velemajstoru Daliboru Stojanoviću, učesnikom 7 Olimpijada. Očekujemo da će mnoga djeca koja su uspešni šahisti krenuti njegovim putem", kaže Vlado Stojanović direktor ovog turnira, međunarodni šahovski sudija, inače alfa i omega šahovskog sporta u Semberiji, Republici Srpskoj i BiH.

Turnir je održan u Banji Dvorovi u okviru manifestacije " Pantelinski dani". organizator je bio Šahovski klub"Svetozar Gligorić" iz Bijeljine a pokrovitelj  Grad Bijeljina.