XS
SM
MD
LG

Košarkaš „Partizana“ pomogao Iketov memorijal

Stefan Janković

Nakon poziva sponzorima da pomognu organizaciju Memorijala u basketu „Ilija Đurović Ike“, na račun Omladinskog pokreta Foča više građana uplatilo je novac, a među njima i košarkaš beogradskog „Partizana“ Stefan Janković, koji je porijeklom iz ovog kraja.

Organizator turnira Milan Mandić iz Omladinskog pokreta kaže da su Stefan Janković i njegov otac Drago uplatitli 1.000 KM, zahvaljujući čemu će biti u mogućnosti da iznajme montažni teren za basket, kao i da obezbijede smještaj za ekipe sa strane.

„Zahvalio bih se svim sponzorima i ljudima koji su davali po 20 KM, kao i košarkašu „Partizana“, našem Fočaku Stefanu Jankoviću i njegovom ocu Dragu koji su nam poslali 1.000 KM. Montažni teren ima dosta prednosti, u slučaju kiše ima drenažu, podloga je mekša i ne kliže se,tako da nema povreda kad se padne “, rekao je Mandić.

On je istakao da je veliko interesovanje za sedmi Iketov memorijal, te da će učestvovati dvadesetak ekipa iz Foče, Pala, Istočnog Sarajeva, Trebinja, Nevesinja, Crne Gore.

„Morali smo da obezbijedimo smještaj, a sa ovim novcem koji smo dobili mnogo je lakše, možemo da platimo smještaj da ne tražimo od drugara da nam ustupe stanove. Zahvaljujemo se i Studentskom domu, koji je dao šest mjesta za smještaj, kao i Fudbalskom klubu „Sutjeska“, koji nam svake godine pomaže strujom, smještajem u Klubani, ozvučenjem“, naveo je Mandić.

Turnir u basketu posvećen velikom fočanskom sportisti i nastavniku fizičke kulture Iliji Đuroviću Iketu, koji je preminuo na školskom terenu 2004. godine, održava se sedmu godinu.

Ike je uspješno igrao fudbal, košarku i odbojku i ostao je upamćen kao veliki sportski entuzijasta, trener i nastavnik, koji je čitav svoj život posvetio učenicima i mladim sportistima.

Nije mu bilo teško da sam organizuje turnire, da svoj novac izdvaja za sportsku opremu, pa i da stopira da bi djeci obezbijedio prevoz na takmičenje.

„Ike je definitivno zaslužio da se fočanska omladina na ovaj način sjeća njegovog velikog djela. Ovih dana pozvao nas je njegov prijatelja sa fakulteta Miodrag Babović, koji je trener vaterpolo i košarkaškog kluba u Bijeloj, da nam se zahvali što se Iketovo ime još uvijek pominje. Te stvari nam mnogo znače, dakle podrška ne mora biti samo finansijska“, naglasio je Mandić.

Turnir će početi sutra i trajaće do subote, 10. avgusta.

Izvor: Radio Foča