XS
SM
MD
LG

Nevjerovatna Breznica, karakterom stigla do boda protiv Bugarki

Fudbalerke Breznice iz Pljevalja u prvoj utakmici grupe 2 kvalifikacija za Ligu šampiona odigrale su neriješeno sa prvakom Bugarske, ekipom NSA Sofijom 4:4, ali ne na bilo kakav način. Izabranice Zorana Vukovića su u dva navrata jurile rezultat, u prvom poluvremenu su imale zaostatak od tri gola, a bilo je čak i 1:4, na pola sata do kraja utakmice.

U 17. minuti Breznica je dobila kazneni udarac, nakon što je oborena Vujadinović, ali Vraneš nije uspijela iskoristiti priliku, jer je njen udaraca odbranila Doneva.

I kako to ono obično biva u fudbalu, kada ne iskoristiš svoje šanse, dolazi kazna. Šest minuta kasnije to se i dogodilo, Koshuleva je nakon asistencije N. Dimitrove postigla pogodak. Samo dva minuta poslije ista igračica je udvostručila prednost ekipe iz Bugarske. U posljednjoj minuti prvog poluvremena, Koshuleva je došla do het-trika za 0:3 na kraju prvog dijela igre.

Onda tim Zorana Vukovića baca sve karte u napad i kreće u potpunu ofanzivu. Vujadinović je u 58. minuti meča, nakon asistencije Karličić, smanjila na 1:3 nakon što je probila između beka i štopera, ali četiri minute kasnije Radoyska je ponovo vratila prednost NSA Sofije na tri gola razlike.

Nakon toga, u 64. minuti rezervista Milovič je nakon asistencije Jonović smanjila rezultat na 2:4 prekrasnim golom. Ipak, uzbuđenjima nema kraja, u 73. minuti ponovo su kombinovale Jonović i Milović, a mlada igračica postiže svoj drugi pogodak na meču i vraća Breznicu u život.

A onda u 82. minuti čudo u Podgorici, J. Tošić je izbacila loptu do Karličić, koja je probila po lijevoj strani i uspijela prebaciti Donevu za nevjerovatan povratak Breznice u meč, ali na kraju se to ispostavio i kao konačan rezultat.

Čak ni tri gola prednosti u dva navrata nisu bile dovoljne Bugarkama protiv borbenih i karakternih igračica Breznice.

- Zaista nevjerovatna utakmica, moje djevojke su pokazale nešto što nema u muškom fudbalu. U dva navrata smo gubili sa tri razlike, ali nismo se predali, pokazali smo nevjerovatan karakter, snagu, želju, volju i evo trud se na kraju isplatio. Mogu biti zadovoljan igrom zaista, mislim da smo odigrali stvarno jednu dobru utakmicu. Još smo u igri za prvo mjesto, narednu utakmicu igramo protiv Kluža. Rumunke su favoritkinje, ali naravno vidjećemo, mi smo pokazali da smo spremni, izjavio je Zoran Vuković, trener Breznice.

ŽFK Breznica Pljevlja - ŽFK NSA Sofija 4:4 (0:3).
Stadion: Pod Malim Brdom, Budva.
Gledalaca: 300.
Glavni sudija: Relika Turi (Estonija).
Pomoćnici: Karolin Kaivoja (Estonija) iBarbara Vidović (Hrvatska).
Četvrti sudija: Vesna Budimir (Hrvatska).
Žuti kartoni: NSA (Doneva, Radoyska, Petkova).

Breznica: Čabarkapa, J. Tošić (od 33. T. Tošić), Rondović, Jankov, Vujadinović, Jonović, Vraneš (od 68. Maraš), Šebek (od 46. Milovič), Karličić, Krstanovska, Kočanović.

Trener: Zoran Vuković.

NSA Sofija: Doneva, Petkova, Ivanova, Dimitrova, Radoyska, Koshuleva, Zheleva (od 71. Gospodinova), Yordanova (od 77. Stoycheva), Razhgeva, Aleksandrova (od 86. Nedeva), Naydenova.

Trener: Stanislava Tsekova.

Igračica utakmice: Ana Milovič (Breznica Pljevlja).


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6