XS
SM
MD
LG

Titula imperativ

Mladen Ilić

Nema ništa lepše nego mladog i ozbiljnog čoveka videti na visokoj i odgovornoj funkciji. To je pogled u budućnost, radilo se to o politici, privredi, ekonomiji, ili u ovom slučaju fudbalu.

Mladen Ilić, dojučerašnji golman Fudbalskog kluba Krupa završio je karijedu u prvoj polovini treće životne decenije i preuzeo jednu od odgovornijih uloga u klubu iz kanjona Vrbasa – direktorsku! U teškim trenucima po kolektiv u kojem je kao mladić i igrač, tačnije golman stasao, osetio dečačke čari loptanja i velike scene, kao što je Premijer liga BiH.

-Ambiciozan sam i ne plašim se izazova. Za mnoge je moj potez bio iznenađujući, ali moram da kažem da sam mnogo vremena razmišljao o njemu i na kraju doneo odluku. Mislim da sam ispravno postupio. Ovo je za mene nešto novo, imam motiv da se pokažem i dokažem, pomognem klubu u pokušaju povratka u elitu. Mislim da imam kapacitet da iznesem ukazano poverenje. Jer sve ovo je jedna nova vrsta škole, fudbalske i životne – počeo je priču Mladen Ilić, direktor Krupe.

Krupljani će, posle ispadanja iz Premijer lige BiH, posle tri sezone ponovo igrati u prvoligaškom karavanu Republike Srpske. Klub je napustilo nekoliko standardnih prvotimaca iz prošlog prvenstva, stigla su i nova imena…

-Naš tim je pterpeo određene promene, Slobodana Milanovića smo prodali u Sarajevo, ostalima su istekli ugovori, ili bili pri kraju. Doveli smo ciljana pojačanja, nismo hteli da gomilamo igrački kadar, već smo angažovali mlade fudbalere koji će igrama i zalaganjem pomoći klubu i pojačati konkurenciju. Zadovoljni smo poslom koji smo uradili ovog leta. Smatramo da je ovo što imamo igrača vrlo ambiciozno i da možemo da ostvarimo naš cilj, a to je plasman u Premijer ligu BiH – optimističan je Ilić.

Krupa je dovela mlade golmane Vasilija Kolaka i Amara Bajića, defanzivca Željka Savića, kao i mladog veznog igrača Adonisa Bilala. Poslednji koji je došao u tim trenera Zorana Marića je levi bek Miladin Filipović.

-Stigao je u punom trenažnom procesu iz Zvijezde-09, odlučili smo se da on bude odmah neko ko može da nam pomogne mnogo. Filipović je pravo pojačanje, pogotovo jer je pozicija levog beka bila jedno od najdeficitarnijih u našoj ekipi. Treba napomenuti i da Bojan Puzigaća nema pravo nastupa prvo kolo zbog žutih kartona i verujem da uz njih dvojicu i jednog mladog igrača iz naše škole, sada imamo tu dovoljno raspoloživih i kvalitetnih rešenja – nastavio je direktor Krupe.

Pored Krupe šampionske ambicije je istakao i reorganizovani Rudar Prijedor, ali u skraćenoj Prvoj ligi Republike Srpske ima klubova koji još ciljaju sam vrh.

-Rudar Prijedor i Kozara su ozbiljna imena u našoj državi, verovatno posle banjalučkog Borca, najveći klubovi u Republici Srpskoj. Svesni smo njihove veličine i moći. Smatram da će liga od 27 kola relativno brzo proći, nije u opticaju neki preveliki broj bodova i bez obzira na njihova ili naša pojačanja, borba će se voditi do samog kraja. Kratko je prvenstvo i u toj borbi neće se ništa znati do kraja. Uz Rudar Prijedor i Kozaru, tu su i Modriča Alfa i Tekstilac. To su nam najveći konkurenti za titulu, uz dužno poštovanje i bez potcenjivanja ostalih prvoligaša. Imaju odlične ekipe, igraćemo po tri puta i ovog puta ne mislim da će odlučivati manje utakmice, verujem da će međusobni dueli favorita pokazati ko zaslužuje plasman u Premijer ligu BiH – procenio je Ilić.

Bez obzira na najviše ambicije Mladen Ilić ističe da nema pritiska na stručnom štabu i igračima:

Mladen Ilić

-Nikakav pritisak ne postoji u klubu. Mali smo klub koji je svojim radom i zalagenjem, dugogodišnjim kontinuitetom, zaslužio da je prelazio stepenicu po stepenicu i na kraju došao do najvišeg ranga takmičenja, gde smo se zadržali tri sezone, igrali i finale Kupa BiH, dva puta bili nadomak međunarodne scene. Naš mentalitet se nije mnogo promenio. Sada ćemo uraditi sve što je moguće da uđemo ponovo u Premijer ligu BiH. Smatram da imamo ekipu, imamo stručni štab i organizaciono smo na tom nivou. Možemo navijačima obećati da ćemo svi u klubu učiniti sve, uz maksimalno zalaganje, da ostvarimo zacrtani cilj. Jedino što nas interesuje jeste titula!

 Marić najbolje rešenje

Posle ispadanja iz Premijer lige BiH ugovor je istekao treneru Slobodanu Starčeviću. Uprava kluba se odlučila da novi trener bude Zoran Marić.

-Smatramo da je Zoran Marić najbolje rešenje za nas u ovom trenutku. To je čovek s vrhunskim iskustvom i znanjem, radio je u ozbiljnim evropskim ligama i u ovom momentu, kada nam je ekipa vrlo mlada i sa ozbiljnim potencijalom, on je najbolja opcija za Krupu. Jer je u reprezentativnim selekcijama Srbije stekao to iskustvo rada s mladima – rekao je Mladen Ilić.

Željo prvi rival

U novo prvenstvo Republike Srpske Krupa kreće domaćom utakmicom protiv banjalučkog Željezničara u subotu.

-Dobar deo utakmica igraćemo protiv kvalitetnih klubova, kakve su bile ekipe na pripremama. Nismo osetili gorčinu poraza, ali iskreno mislim da to nije merilo. Prvenstvo je nešto sasvim drugo, takmičarske utakmice imaju drugačiji karakter od prijateljskih. Bitan je taj pobjednički mentalitet koji se stvara kod nas posle neuspešne sezone u Premijer ligi BiH. Tako se vraćamo na pravi put i verujem da ćemo da nastavimo i od subote u tom stilu. Pobedničkom – istakao je prvi operativac Krupljana.

Sportski žurnal 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8