XS
SM
MD
LG

Humanitarnom trkom na Jahorini prikupljena sredstva za  udruženja „Sunce“ i „Srce za djecu“

Danas je na Jahorini održana druga po redu, ljetnja, humanitarna „Trail trka za život“ u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina. Na trci, dugoj 12,2 km, svoju spretnost dokazalo je oko 50 takmičara koji su uspješno savladali 20 prepreka, dok je više od 150 prisutnih bodrilo sve učesnike. Najspretniji muškarci 1.Marko Kouzul 2.Adnan Behlulović 3. Darko Topalović i žene 1.Sanja Kavaz 2.Aida Mulić i 3.Šejla Kapetanović Jenko osvojili su vrijedne nagrade sponzora trke.

Osnovni cilj trke bio je humanost, ovom trkom prikupljeno je oko 1.500 KM za pomoć u radu udruženjima „Sunce“ sa Pala i „Srce za djecu“ iz Sarajeva.
Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Iva Ivkić je rekla:“ Kao što znate, ovogodišnja ruta je 12.2 km sa 20 prepreka i usponom od 600 m. Trku smo pripremali zaista dugo i temeljno, prepreke su zanimljive i kreativne, čestitam svim učesnicima na hrabrosti i humanosti. Hvala svima koji su podržali organizaciju trke, prvenstveno radnicima Olimpijskog centra Jahorina koji su naporno radili prethodnih par dana da bi sve funkcionisalo dobro zatim, našim promoterima Srefanu i Nemanji Majdov, hvala i sponzorima Stotinka, Sport Vision, BeoSport, PlanetBike, GamaPrint, Gradska Pijaca Pale, Bat Hotel i Onogošt koji su se takođe pobrinuli da ovo bude najbolje organizovana trka. Hvala još jednom svima koji su došli danas da nas podrže, hvala predstavnicima udruženja Srce i Sunce nadam se da su se lijepo proveli danas na planini i da će im prikupljena sredstva olakšati rad, a prvoplasiranim trkačima se posebno zahvaljujem i čestitam!“

Na Jahorini su trenutno u toku Dani mladih u okviru kojih do 11. avgusta važi popust od 30% na sve ljetnje sadržaje. Već sljedećeg vikenda, tj u subotu, 17. avgusta u 21:00 čas u hotelu Vučko, sve goste očekuje najbolja zabava na planini uz predstavu Đurologija, u međuvremenu će biti pušten u rad i novi sadržaj, najdruži planinski bob  u regionu.