XS
SM
MD
LG

Breznica ispisala istoriju ženskog Crnogorskog fudbala

Prva pobjeda Breznice na evropskoj sceni

Za ženski fudbalski klub Breznicu iz Pljevalja će 10. avgust ostati upisan u istoriju ženskog Crnogorskog fudbala. Igračice Zorana Vukovića ostvarile su prvu pobjedu na evropskoj sceni, pošto su jučer u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona savladale Rumunski Kluž rezultatom 2:3.

Breznica sada ima četiri boda nakon dva meča, pa će im u posljednjem kolu biti potrebna pobjeda protiv Kosovske Mitrovice kako bi prošle u nokaut fazu .

I ponovo je Breznica prva primila gol kao i u prvom meču, gošće u došle do prednosti u 17. minuti nakon prekida koji je izvela Ciolacu, a Ficzay loptu ubacila u gol. Ekipa Zorana Vukovića je u sedmom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena stigla do izjednačenja, Karličić je asistirala do Vujadinović koja je pobjegla zadnjoj liniji Kluža i postigla pogodak.

Nastavak meča bolje je otvorio tim iz Pljevalja, Ficzay je u šesnaestercu srušila Karličić i glavni arbitar ovog meča pokazao je na kazneni udarac, a sigurna je bila Milovič i donijela preokret svojoj ekipi. Tri minute kasnije Karličić koja je odigrala sjajnu utakmicu uposlila je ponovo Milovič, kojoj nije bilo teško zatresti mrežu za 1:3. U 70. minuti utakmice Balaceanu je uspijela da smanji na 2:3 nakon asistencije Borodi, ali to se na kraju ispostavio i konačan rezultat ovog meča.

Slavlje ekipe iz Pljevalja

- Valjda sada svi vide da nismo uzalud najavlljivali makar jednu pobjedu na ovom turniru, a ako kažem da smo pobjedili nosioca grupe, skoro redovnog učesnike eliminacione faze, ekipu koja nas je prije četiri godine deklasirala onda ova pobjeda dobija na značaju. Ovo je pobjeda tima, svaka igračica je dala sve od sebe na terenu su srece ostavili, igrale su kao u transu i došle do pobjede. Imamo još jednu utakmicu koju čekamo mirno jer mi smo naš cilj ispunili, ali ako nam se otvori prilika da uradimo nešto čemu smo se potajno nadali vjerujte da ćemo sve uraditi da do toga dođemo. Ove djevojke su zaslužile da svi budemo ponosni na njih, da budu na svim naslovnim stranicama, jer su uradile nešto što je izgledalo stvarno nemoguće. Zahvalio bih se upravi FK Petrovac, publici na stadionu, pozdravio bih sve naše Pljevljake, jer sam siguran da bi u Pljevljima stadion bio skoro pun. Nadam se da će publika doći u Nikšić da nas podrže na posljednjoj utakmici u utorak 13. avgusta protiv Mitrovice, kaže Zoran Vuković, trener Breznice.

Olimpija Kluž - Breznica Pljevlja 2:3 (1:1).
Stadion: Pod Malim Brdom - Budva.
Gledalaca: 400.
Glavni sudija: Vesna Budimir (Hrvatska).
Pomoćnici: Barbara Vidović (Hrvatska), Joline Delcrois (Belgija).
Četvrti sudija: Viki De Cremer (Belgija).
Žuti kartoni: Kluž (Meluta, Negrea), Breznica (Rondović, Jankov).

Olimpija Kluž: Pop, Meluta, Voicu, Ciolacu, Mirea, Borodi, Corduneanu, Negrea, Ficzay, Tarašila, Balaceanu.

Trener: Mirel Albon.

Breznica Pljevlja: Knežević, Rondović, Jankov, Vujadinović (od 61. Vraneš), Jonović, Milovič, Šebek (od 80. Bošnjak), Karličić, J. Tošić, Krstanovska, Kočanović (od 48. Maraš).

Trener: Zoran Vuković.

Igračica utakmice: Ana Milovič (Breznica Pljevlja).


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6