XS
SM
MD
LG

Gavrilo Teofilović, mladi perspektivni fudbaler iz Dervente: Nedavno bio dio kampa FS BiH

Gavrilo Teofilović, mlada nada derventskog Tekstilca polako ali sigurno, korak po korak ide naprijed u svijetu fudbala.

Ovaj mladi fudbaler sa četiri godine počeo je da trenira fudbal, a danas sa svojih 15 godina igra u mlađim kadetima derventskih 'krojača'

Ofanzivni vezni igrač početkom jula bio je na Kampu za razvoj elitnih omladinskih igrača za regiju Banja Luka i Bihać u organizaciji Fudbalskog saveza BiH, gjde je bio u prvoj grupi koju su činili igrači rođeni 2005. godine

„Zaista jedno divno iskustvo za mene, kao i za mog drugara iz kluba Danila Ignjića.Proveli smo sedam dana u  Trening centru FS BiH u Zenici. Imali smo odlične uslove, a ono što je najvažnije radili smo dosta dobro i naučili smo i neke nove vještine”, ističe Teofilović.

Inače, pored ovog dvojca u selekciji 2004. bili su  Muamer Hamzić i Nemanja Martić, takođe iz Dervente.

“Kamp je vodio trener Drako Ljubojević, a pored njega radili smo i sa još nekilko fudbalski trenera”, kaže ovaj mladi fudbaler, koji ne krije zadovoljstvo što je bio dio ovog kampa.

Ne tako davno, ovaj mladi fudbaler bio je i na kmapu Real Madrida u Banjaluci gdje bilo 150 mališana, a nakon toga njih 20 bilo je i dio kampa ovog španskog kluba u Madridu.

Riječi hvale za ovog mladog fudbalera ima i njegov trener i koordinator Omladinskog pogona derventskog Tekstilca Dejan Plisnić.

“Prije svega odličan dječak , tehnički potkovan koji igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača sa odličnim pasom i dobrim šutem. Donosi dobre odluke u samoj igri, a bio je kapiten pionirske ekipe prošle godine i postigao dosta golova za jednog veznog igrača”, kaže Plisnić.

 

Teofilović u dresu FK Tekstilac (Prvi sa desna stoji)

Dodaje Plisnić kako ispred sebe Teofilović ima još četiri godine omladinskog fudbala i ima atribute da postane igrač za nešto više.

“Naravno, sve to zahtjeva dosta odricanja, truda, rada i posvećenosti, a to Gavrilo ima i može, jer istinski voli fudbal”, navodi Plisnić.

Teofilović ističe kako ima želju zaigrati za prvi tim kluba u svom grada, a nakon toga napraviti iskorak dalje.

“Nadam se da ću uz rad, zalaganje na treninzima, kako timskim, tako i individulanim uspjeti ići korak po korak naprijed“, zaključuje ovaj fudbaler.

Sigurno da ovog mladog Dervenćanina očekuje prespektivna karijera, ako nastavi da vrijedno trenira, a možda uskoro postane i član mlađih selekcija reprezentacije BiH.


Jedinstvo : Kozara
Željezničar Sport Team : Slavija
Tekstilac : Modriča Alfa
Krupa : Rudar Prijedor
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Krupa 13 11 2 0 35
2 Rudar Prijedor 13 8 3 2 27
3 Kozara 13 6 3 4 21
4 Željezničar Sport Team 12 4 3 5 15
5 Tekstilac 12 3 4 5 13
6 Podrinje 13 3 4 6 13
7 Slavija 12 2 6 4 12
8 Modriča Alfa 12 3 2 7 11
9 Jedinstvo 12 2 1 9 7