XS
SM
MD
LG

Gavrilo Teofilović, mladi perspektivni fudbaler iz Dervente: Nedavno bio dio kampa FS BiH

Gavrilo Teofilović, mlada nada derventskog Tekstilca polako ali sigurno, korak po korak ide naprijed u svijetu fudbala.

Ovaj mladi fudbaler sa četiri godine počeo je da trenira fudbal, a danas sa svojih 15 godina igra u mlađim kadetima derventskih 'krojača'

Ofanzivni vezni igrač početkom jula bio je na Kampu za razvoj elitnih omladinskih igrača za regiju Banja Luka i Bihać u organizaciji Fudbalskog saveza BiH, gjde je bio u prvoj grupi koju su činili igrači rođeni 2005. godine

„Zaista jedno divno iskustvo za mene, kao i za mog drugara iz kluba Danila Ignjića.Proveli smo sedam dana u  Trening centru FS BiH u Zenici. Imali smo odlične uslove, a ono što je najvažnije radili smo dosta dobro i naučili smo i neke nove vještine”, ističe Teofilović.

Inače, pored ovog dvojca u selekciji 2004. bili su  Muamer Hamzić i Nemanja Martić, takođe iz Dervente.

“Kamp je vodio trener Drako Ljubojević, a pored njega radili smo i sa još nekilko fudbalski trenera”, kaže ovaj mladi fudbaler, koji ne krije zadovoljstvo što je bio dio ovog kampa.

Ne tako davno, ovaj mladi fudbaler bio je i na kmapu Real Madrida u Banjaluci gdje bilo 150 mališana, a nakon toga njih 20 bilo je i dio kampa ovog španskog kluba u Madridu.

Riječi hvale za ovog mladog fudbalera ima i njegov trener i koordinator Omladinskog pogona derventskog Tekstilca Dejan Plisnić.

“Prije svega odličan dječak , tehnički potkovan koji igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača sa odličnim pasom i dobrim šutem. Donosi dobre odluke u samoj igri, a bio je kapiten pionirske ekipe prošle godine i postigao dosta golova za jednog veznog igrača”, kaže Plisnić.

 

Teofilović u dresu FK Tekstilac (Prvi sa desna stoji)

Dodaje Plisnić kako ispred sebe Teofilović ima još četiri godine omladinskog fudbala i ima atribute da postane igrač za nešto više.

“Naravno, sve to zahtjeva dosta odricanja, truda, rada i posvećenosti, a to Gavrilo ima i može, jer istinski voli fudbal”, navodi Plisnić.

Teofilović ističe kako ima želju zaigrati za prvi tim kluba u svom grada, a nakon toga napraviti iskorak dalje.

“Nadam se da ću uz rad, zalaganje na treninzima, kako timskim, tako i individulanim uspjeti ići korak po korak naprijed“, zaključuje ovaj fudbaler.

Sigurno da ovog mladog Dervenćanina očekuje prespektivna karijera, ako nastavi da vrijedno trenira, a možda uskoro postane i član mlađih selekcija reprezentacije BiH.


Kozara 0 : 0 Tekstilac
Željezničar Sport Team 10 : 0 Sloga
Jedinstvo 1 : 2 Krupa
Slavija 0 : 0 Rudar Prijedor
Modriča 3 : 1 Podrinje
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Željezničar Sport Team 2 1 1 0 4
2 Tekstilac 2 1 1 0 4
3 Rudar Prijedor 2 1 1 0 4
4 Modriča 2 1 1 0 4
5 Krupa 2 1 1 0 4
6 Slavija 2 0 2 0 2
7 Kozara 2 0 2 0 2
8 Podrinje 2 0 1 1 1
9 Jedinstvo 2 0 0 2 0
10 Sloga 2 0 0 2 0