XS
SM
MD
LG

Fantazi menadžer - Prelged prvog kola Pl

Čekali smo 89 dana da krene Premijer liga a samim tim i Fantazi. U petak smo konačno dočekali da ludilo krene i iza nas je prvo kolo. Sada ćemo se osvrnuti na prvo kolo iz Fantazi ugla.

MOJA EKIPA

Prvo kolo za mene je bilo i više nego odlično. U kolu u kome je prosjek bio 65 bodova, ja sam skupio 88 bodova. Uz malo sreće moglo je biti i više. Ostao mi je i Keli sa šest bodova na klupi ali dobro. Trenutno sam mežu 400 hiljada na svijetu što sada jeste sjajno. Međutim, dobar početak zna kasnije dovesti do neželjenog pada. Nadam se da sa mnom neće tako biti.

Moja ekipa

Odbrana je bila dosta dobra. Od Rajana ni u snu nisam očekivao devet bodova. Imao je CS, bod na odbranu a i dva boda bonusa. Ne mislim baš  da će Brajton imati previše CS jer će Poter igrati otvoreno ali Rajan je sjajan izbor. Dosta odbrana će uvijek imati a košta 4,5 miliona. 

Liverpulovci su primili gol i tako su mnoge izdali koji su imali duplu odbranu. Robertson je na kraju donio samo dva boda. Van Dajk se izvukao jer je dao gol i donio je osam bodova. Ono što su Liverpulovci zabrljali, izvukao je Matland Najls. Najls je imao asistenciju, CS i tri boda bonusa te je donio 12 bodova. Ostaje žal za CS od Akea jer je Bormut u završnici primio gol.

U sredini su oni najskuplji opravdali pare. Salah kao kapiten donio je 12x2 odnosno 24 boda. Imao je gol, asistenciju i dva boda bonusa. Sterling je briljirao sa tri gola i tri boda bonusa. Pepe radi nedovoljne spreme nije počeo meč pa je donio samo bod ali ne žalim jer je on dugoročno rešenje i biće dobar. Perez donio bod za CS ali i Lesterovci će tek opravdati očekivanja.

Što se napada tiče, definitivno najlošiji dio ekipe. Vilson je propustio zicer ali je imao asistenciju dok Žota nije uradio ništa.

PREDLOŽENI IGRAČI

Divok Origi je opravdao očekivanja. Gol, asistencija i tri boda bonusa. Dugoročno teško isplativ ali na kolo je bio. Riko je nesrećno ostao bez CS-a a Vud je isto donio samo dva boda.

Sport DC liga

Najbolji u prvom kolu bio je Đorđe Blagojević sa svojim ''H2O'' timom. On je sakupio 110 bodova i to bez čipova. Kao što možete vidjeti, tim mu je bio jako raspoložen. Kejn mu je bio kapiten, imao je Salaha i Sterlinga a i od svih Liverpulovaca u odbrani, imao je Dajka. Rajan i Rašford su mu donijeli dosta bodova i zaista svaka čast za izbor tima.

Tim najboljeg u prvom kolu

Generalno, dosta igrača u našoj ligi je imalo odličan broj bodova a neki su već koristili i čipove. Moj tim je sa 88 bodova završio na 13. mjestu nakon prvog kola. Obično je 13 nesrećan broj, vidjećemo kako će kod mene biti.

Poredak naše lige nakon prvog kola

BITNE NAPOMENE

Junajted je odigrao kako je odigrao ali ja ne bih žurio sa njima, bar dok ne prođe meč protiv Vulvsa. Junajtedu će odgovarati ekipe koje igraju otvoreno a nisu mnogo kvalitetnije od njih. Čelsi je zato prošao onako ali da su korsitili gosti šanse, sigurno Junajtedovci ne bi donijeli mnogo bodova. Problem će im biti ekipe koje igraju zatvorenije (Vulvsi na primjer) i zato ne treba juriti za Junajtedovcima. Ako već imate nekog, naravno držite ga. Ali ne ludovati sad sa sto transfera za tri Junajtedovca.

Jedna od priča prvog kola je i Erik Peters. Košta 4,5 miliona a imao je dvije asistencije i CS. Naravno, neće stalno tako raditi ali ga trebate imati na radaru. Barnli ima sad Arsenal pa nakon tog meča, može da se isplati.

Ndombele bi mogao biti neviđeni pogodak. Pogotovo ako ode Eriksen, od Ndombelea će dosta zavisiti. Nije samo što je dao gol Vili nego je bio najbolji igrač Totenhema. Pošto u naredna tri kola gostuju Sitiju i Arsenalu, ja Ndombelea ne palniram ubaciti prje septembra. Ali da ga treba pratiti, treba itekako.

Lundstram bi mogao biti prava bomba. Fantazi je napravio ogromnu grešku jer su ga stavili među defanzivce a on je centralni vezni. Dosta se ubacuje naprijed i mogao bi fine bodove donijeti. E sad kad krenu igrati ovi koji su stigli (Bešić npr) moguće da Lundstram ostane bez mjesta u timu. Ali ako bude igrao, biće must have jer košta samo 4 miliona.

I za kraj, igrač od kojeg očekujem mnogo a nemam ga. Mejson Maunt je pokazao i juče zašto je to tako. Imao je četiri kreirane šanse za gol, imao dva odlična pokušaja. Ono što je bitno jeste da košta 6 miliona (sitnica za vezni red Čelsija) a dosta se ubacuje iz drugog plana kao napadač. Imaju te robusne špiceve koji će spuštati lopte igračima iz drugog plana pa bi Maunt zaista mogao biti sjajan.

Za sada toliko. U petak očekujte najavu novog kola iz Fantazi ugla kao i prijedlog aza transfere.