XS
SM
MD
LG

Remi ravan porazu

Nisu fudbaleri Krupe u novu prvoligašku sezonu krenuli baš onako kako su očekivali. Kod kuće su remizirali protiv banjalučkog Željezničara (0:0), a gosti su, po mnogim ocenama domaćina, ispred svog gola “parkirali autobus”. Defanziva Banjalučana nije popustila pa su izabranici trenera Zorana Ćurguza na Predgrađe odneli izuzetno vredan bod.

Iz Krupine perspektive, koja je bila favorit na papiru pred ovu utakmicu, jer se radi o jednom od najužih favorita za osvajanje titule i povratak u Premijer ligu BiH, domaćini su ostali bez dva vredna boda već na startu prvenstvene trke koja će u ovoj sezoni imati 27 etapa, najmanje do sada u istoriji šampionata Republike Srpske.

-Bili smo bolji svih 90 minuta od Željezničara. Imali inicijativu, držali posed lopte, kombinovali, stvarali prilike, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Dosta toga smo promašili, imali smo mnogo izglednih situacija za postizanje gola i ovo treba negde da nam se vrati. I hoće, siguran sam u to – istakao je štoper Krupljana Igor Makitan.

Nije bilo nimalo prijatno nakon subotnjeg meča, osmesi sa lica fudbalera Krupe su nestali, baš kao i stručnog štaba, čelnika…

-Igrom nismo razočarani, ali rezultatom jesmo. Bolji tim uvek ne pobeđuje, zato fudbal i jeste nepredvidiva igra i toliko zabavna i poštovana. Imamo kvalitetniji tim od Željinog, jači smo, a što to nismo iskoristili i što terensku incijativu nismo pretvorili u kapital od tri boda treba da napravimo analizu, kako nam se ovakve i slične stvari ne bi ponavljale – dodao je Makitan.

Plavi iz kanjona Vrbasa su u pripremnom periodu imali seriju sjajnih utakmica, nijednu nisu izgubili.

-Nismo poraženi ni protiv Željezničara, a kao da jesmo. Jer ovih 0:0 za nas nije rezultat koji je pozitivan. Upisali smo bod, ostali bez dva. Već u startu smo u zaostatku, ali iskreno se nadam i verujem da će se sve vrlo brzo vratiti na našu stranu, prvo sportska sreća, a ond ai bodovna prednost. Ne treba da klonemo duhom već gledamo ka narednim izazovima – kaže štoper Krupljana.

A sledeći protivnik je novajlija u Prvoj ligi, povratnik posle deset godina, brčansko Jedinstvo.

-U Distrikt putujemo da se nadigravamo i pokušamo da se vratimo sa celim plenom, kompenzujemo ovaj startni kiks koji za nas to svakako jeste. Daćemo sve od sebe da pobedimo Jedinstvo, koje ima određene probleme, ali nas to ne interesuje, gledamo samo sebe. Neće biti lako jer i Brčaci žele da isprave neuspeh sa starta prvenstva u Prijedoru – istakao je na kraju Igor Makitan, defanzivac prvoligaša iz Krupe na Vrbasu.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8