XS
SM
MD
LG

Mostarke vjeruju u trijumf

Emina Mostar

Fudbalerke Emine iz Mostara spremne su za novu sezonu u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine. Tim sa Neretve prvu utakmicu u novoj sezoni igra protiv novajlije u ligi, ekipe Širokog Brijega, a ujedno i Hercegovački derbi.

Izabranice Zije Tojage u pripremnom periodu odigrale su dvije prijateljske utakmice u kojima su porazile Iskru iz Bugojna sa 3:0 i doživjele poraz od prvaka Hrvatske, ekipe Splita rezultatom 3:1. Što se tiče promjena u klubu, Emina je uspijela da zadrži cijeli igrački kadar, dok novih imena nije bilo.

Kapiten Emine, Dragica Denda govorila je za naš sajt.

- Što se tiče priprema, smatram da smo ih odradili na visokom nivou, što se moglo pokazati i u prijateljskim utakmicama. Pojačanja za ovu sezonu nismo imali, cilj nam je bio zadržati isti igrački kadar,  te poraditi na tome da podignemo nivo naše igre. Sa sigurnošću mogu reci da smo uspijeli u tome i da ćemo tako nastaviti i dalje.

Iskusna veznjakinja osvrnula se i na prvi meč u novoj sezoni.

- S obzirom da smo pauzirali prvo kolo, to smo iskoristili za prijateljsku utakmicu, a već za vikend nas očekuje druga utakmica i prva prvenstvena u novoj sezoni gdje gostujemo u Širokom Brijegu. Široki je nama poznata ekipa sa kojom smo odigrali par utakmica. Iskoristila bih priliku da im čestitamo na ulasku u najviši rang takmičenja. Široki jeste nova ekipa u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine, ali smatram da će dati u svakoj utakmici sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat i napravili što bolji plasman u svojoj debitantskoj sezoni. Što se tiče nas, mi u ovu utakmicu ulazimo spremno i daćemo sve od sebe da tri boda donesemo u Mostar.

Široki i Emina su se u zvaničnim utakmicama sastali tri puta i sve pobjede je ostvarila ekipa iz Mostara. Utakmica se igra u subotu od 17:00 časova na stadionu SC 'Musa - Karačić', Mostarsko Blato.


Radnik Bumerang : Drina
Alfa Modriča : Emina
Lokomotiva : SFK 2000
Iskra : Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 11 0 0 33
2 Emina 11 7 1 3 22
3 Lokomotiva 11 7 1 3 22
4 Iskra 11 6 2 3 20
5 Radnik Bumerang 11 5 0 6 15
6 Alfa Modriča 11 1 3 7 6
7 Široki Brijeg 11 1 2 8 5
8 Drina 11 1 1 9 4