XS
SM
MD
LG

Nastaviti pobedničku seriju

Krunić i Maleti. kormilari Borčevog fudbalskog broda

 Pre dve godine Borac je prvenstvo počeo euforično, domaćom pobedom protiv Čelika iz Zenice (2:0) i minimalcem (1:0) u Gabeli protiv GOŠK-a. Ta dva vezana trijumfa i šest bodova u trećem kolu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja na tribine Gradskog stadiona su dovele više od 7.000 ljudi. Atmosfera za nezaborav.

Bilo je to 6. avgusta 2017. godine. A rezultat nije bio dobar za Borac. Gosti su pobedili 1:0, golom Aldina Šišića u prvom minutu, dok je domaćin promašio penal koji je imao za izjednačenje u 17. minutu, neprecizan je bio tada iskusni Bojan Puzigaća, danas fudbaler Krupe. Tada se sarajevski sudijski internacionalac Admir Šehović “izgubio” na terenu…

Nešto više od dve godine kasnije ponovo je Banjaluku i Krajinu zahvatila fudbalska euforija. Borac se nakon sramnog izbacivanja iz Premijer lige BiH zbog licence ekspresno vratio u elitni rang takmičenja i sjajno startovao. U prva četiri kola od mogućih dvanaest sakupio je sedam bodova. Dobra pozivnica da tribine Gradskog stadiona na Trgu Republike Srpske ponovo budu dobro popunjene, i to ponovo protiv Mladosti.

-Nadamo se sjajnom ambijentu, gromoglasnoj i velikoj podršci sa tribina i naravno našoj pobedi. Atmosfera u našem taboru je odlična, posle trijumfa u Bijeljini vratili smo se na pravi kolosek, u pobednički ritam koji želimo da nastavimo i protiv Mladosti. Svesni smo činjenice da nas očekuje izuzetno teška i zahtevna utakmica, kako fizički, tako i psihički i na tim elementima smo ovih dana radili sa igračima – rekao je Darko Maletić, prvi pomoćnik šefa stručnog štaba Borca Branislava Krunića.

Stručni štab jedinog krajiškog premijerligaša nema kadrovskih problema svi igrači biće spremni za subotnju utakmicu koja će se igrati pod svetlošću reflektora s početkom u 20.30 časova uz TV prenos na Areni sport 1.

-I direktno uključene kamere sa našeg stadiona biće dodatni motiv za fudbalere oba kluba da daju maksimum na terenu i prikažu dopadljivu igru. Nadamo se da ćemo u takvom ambijentu biti uspešniji i doći do nova tri boda. Kada je u pitanju igrački kadar Marko Jovanović se žalio na žuljeve, Almedin Ziljkić je bio rovit, dok je Bosančić zbog povrede napustio meč u Bijeljini. Sva trojica će, verujemo, biti u kombinaciji za utakmicu. Kartona nemamo, u tim se vraća i štoper Nemanja Janičić, tako da ćemo protiv Mladosti suprostaviti najjači mogući sastav – dodao je Darko Maletić.

FK Borac je u Banjaluci ponovo tema svih razgovora, u kafićima, frizerskim salonima, na vrbaskom keju, ulicama, Trgu Krajine, a pogotovo Trgu Republike Srpske, na kojem je i smešteno zdanje Gradskog stadiona.

-To je uvek tako, rezultat sve diktira. Borac nije izuzetak iz te priče. Euforija se zakotrljala, a na nama je da se potrudimo da što duže traje i da imamo ovakvu pozitivnu, fudbalsku atmosferu. Sve je odmah drugačije i u i oko kluba, u samom gradu, svi nas gledaju kao sportske junake. Znam to još iz vremena kada sam nosio dres Borca. Banjaluka je čudo po tom pitanju, slavi uspehe i ne prašta neuspehe. Ovo je grad u kojem se fudbal i sport jako dobro shvataju i razumeju. Želimo u subotu da obradujemo sve naše sugrađane i navijače – rekao je na kraju Darko Maletić, prvi pomoćnik Branislava Krunića.

 Fudbalski savez BiH delegirao je službena lica za utakmice petog kola Premijer lige BiH, a meč u Banjaluci sudiće Goran Paradžik iz Ljubuškog. Pomagaće mu Goran Dujak iz Odžaka i Jure Musa iz Čitluka, dok će četvrti arbitar biti Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Ulogu posmatrača suđenja imaće Sarajlija Salem Prolić, inače sekretar Sudijske organizacije FS BiH na koju su Banjalučani imali prigovore zbog meča u Tuzli, dok će dužnost delegata obavljati Davor Ristović iz Istočnog Sarajeva.


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8