XS
SM
MD
LG

Rudari prete Soklolovima

Marko Tešić, pomoćni trener FK Rudar Prijedor

Nakon startne pobede (3:0) na domaćem terenu protiv brčanskog Jedinstva pred fudbalerima Rudar Prijedora danas je derbi u Istočnom Sarajevu, rival je tradicionalno neugodan za “rudare”, Slavija, koja takođe ima pobedničke ambicije u ovom susretu.

-Uspešno smo startovali u prvenstvu i na krilima te pobede protiv Brčaka idemo u Istočno Sarajevo da igramo protiv neugodne Slavije. “Sokolovi” su se iz Janje vratili sa pozitivnim rezultatom, doneli su bod koji sada sigurni smo žele da overe na domaćem terenu. Skautirali smo tim Slavije, videli mane i prednosti tima kojeg sa klupe predvodi iskusni trener Milan Gutović, a na terenu iskusni fudbaler, koji je zasigurno obeležio fudbal u Republici Srpskoj i BiH u poslednjoj deceniji Vučina Šćepanović. Čeka nas izuzetno teška i zahtevna utakmica u Istočnom Sarajevu i verujemo u pozitivan rezultat, odnosno pobedu. Svi igrači su zdravi i spremni za ovaj okršaj, jedva čekamo duel da počne – istakao je Marko Tešić, pomoćni trener u stručnom štabu Igora Jankovića.

Vezista Bojan Burazor biće jedna od glavnih karika Prijedorčana na sredini terena.

-Kroz čitavu sedmicu smo se kvalitetno spremali za duel sa Slavijom. Čeka nas teška utakmica. Znamo svoj cilj, on glasi ulazak u Premijer ligu BiH, tako ćemo igrati i u Istočnom Sarajevu u skladu s našim ambicijama i nadamo se da ćemo se vratiti sa tri boda.

Defanzivac Nemanja Marić je svestan da će voditi teške borbe sa napadačima “sokolova”:

-Očekuje nas težak zadatak. Daćemo sve od sebe da uradimo sve što je potrebno da dođemo do željena tri boda. Oni nas jedino interesuju i po njih idemo u Istočno Sarajevo. Slaviju cenimo i respektujemo, ali verujemo u našu snagu, kvalitet i umeće na terenu.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8