XS
SM
MD
LG

Sportdc pomaže i analizira “izviđaču” FS BiH Salemu Proliću u Banjaluci

Salem Prolić na utakmici Premijer lige BiH

Sekretar Sudijske organizacije Fudbalskog saveza BiH došao je u “izvidnicu” u Banjaluku kao posmatrač suđenja na utakmici petog kola Premijer lige BiH Borac – Mladost (DK) koja se igra večeras od 20.30 časova na Gradskom stadionu.
Kao profesionalno zaposleno lice u “krovnom” Savezu u kojem odavno puno toga ne štima jer je mnogo korupcije i kriminala, nepotizma i nemorala, Prolić dolazi na Trg Republike Srpske da se lično uvjeri zbog čega je banjalučki premijerligaš na početku sezone digao glas protiv Saveza i suđenja i zašto je uzdrmao temelje FS BiH, a samim tim zanjihao i “osinje gnijezdo” iz kojeg su počeli da izlijeću oni koji su se prepoznali!
Da bi Salemu Proliću, koliko toliko, bile stvari jasnije naš sajt, specijalno za njega, bez ikakve naknade i namjere da mu “naplatimo pomoć” analiziramo šta se zbivalo na utakmicama Borca.
1. kolo: Željezničar – Borac 0:0
Na otvaranju prvenstvene sezone odmah derbi u kojem nije bilo golova. Meč je sudio Zeničanin Sabrija Topalović, Borac je branio i odbranio bod. Međutim, arbitar iz Zenice, u vremenu kada liste sudija još nisu usvojene za ovu sezonu Premijer lige BiH, je poslan “na hlađenje”. Nakon meča na Grbavici u naredna četiri kola obavljao je samo ulogu četvrtog sudije. Čini se da nije slučajnost, a da jeste, to bi Salem Prolić, kao zaposleno lice u Fudbalskom savezu BiH već objasnio javnosti!
2. kolo: Borac – Zvijezda-09 1:0
Na debiju pred domaćom publikom i jedinim mečom odigranim u Banjaluci u dosadašnjem toku prvenstva Borac je slavio minimalnu pobjedu golom kapitena Stojana Vranješa iako su gosti bili mnogo bolji. Meč je fantastično, bez greške, odsudio mladi arbitar iz Prijedora Luka Bilbija i pokazao da je jedan od najperspektivnijih sudija iz Republike Srpske. Čak su i gosti iz Etno sela Stanišići dan nakon utakmice poslali zahvalnost Banjalučanima na odličnom gostoprimstvu i nevjerovatno korektnom suđenju!
3. kolo: Tuzla siti – Borac 2:1
Najdrastičnija krađa u prva četiri kola! Pet spornih detalja koji su se dogodili na strani internacionalnog mahača Senada Ibrišimbegovića (da li je to slučajno?), i svi na štetu banjalučkog kluba!? Golovi domaćina neregularni, Borcu zaustavljen obećavajući napad u čistoj situaciji, nisu dosuđeni jedanaesterac i slobodan udarac na 18 metara. Glavni arbitar Irfan Peljto, Sarajlija sa FIFA znakom, miljenik Sudijske organizacije i pojedinaca iz nje. Savez je djelimično priznao da je Borac oštećen, ali “ujeo je vuk magare”. Bod(ove) Banjalučanima niko ne može da vrati. Niti namjerava.
4. kolo: Radnik – Borac 1:2
Prva pobjeda Borca u gostima uz rezultatski preokret. Međutim kontrolor suđenja Džemal Čalija iz Sarajeva, takođe profesionalno zaposleno lice u FS BiH, imao je niz zamjerki na suđenje Zorana Grbića iz Prijedora. Sve to je opovrgao predsjednik Komisije za sudije i suđenje Dragan Banjac na BHT1, rekavši da nema grešaka sudije, ali… Čak se u Bijeljini iznad utakmice, pa i lige, izdigao delegat Lazar Martinović iz Čapljine, koji je prekidao utakmicu i “tražio dlaku u jajetu” kako bi duel dva kluba iz Republike Srpske u javnosti dobio negativnu konotaciju.

Da li je sve ovo logično ili je FK Borac zaista “trn u oku” Fudbalskom savezu BiH posle ekspresnog povratka u Premijer ligu iz koje je prošlog ljeta brutalno izbačen zbog licence, što je bio presedan svih presedana u ujedinjenom fudbalu “Dejtonske zemlje”?
Biće zanimljivo sačekati šta će “vidjeti” Salem Prolić na večerašnjoj utakmici u Banjaluci i šta će reći za sudiju Gorana Paradžika iz Ljubuškog?
Ako slučajno dremucne za vrijeme utakmice, kako je to nekad znao da uradi u svečanoj loži, ponovo će mu naš sajt pomoći jer će pomno pratiti sve detalje i izvještavati čitaoce o dešavanjima na banjalučkom Gradskom stadionu. Dovoljno će biti da Prolić samo uđe na našu veb adresu.


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8