XS
SM
MD
LG

Radovanovićeva i Zorić idu na Evropsko u Mađrasku: Dervenćani imali odlične pripreme

Iako je proteklih dana bilo izuzetno vruće uz visoke temperature, to nije omelo članove Kluba borilačkih vještina/KBV/ „Derventa“ iz Dervente, Tamaru Radovanović i Simu Zorića da vrijedno treniraju i pipremaju se za WAKO (World Association of Kickboxing Organizations/Svjetska kikboksing organizacija) kadetsko i juniorsko Evropsko prvenstvo u Đeru u Mađarskoj od 24. avgusta do 1. septembra.

Radovanovića, koja će se u Mađarskoj takmičiti u disciplini mlađi junior -52kg lov-kik (low-kick), boravila je petnaest dana u Nišu na priprema gdje je radila sa vrhunskim borcima iz Srbije, Makedonije i Crne Gore.

„Sigurno da je ovo veliko iskustvo za nju, jer nije lako otići na jedne tako izuzetno kvalitetne pripreme, jer znamo u kakvoj je poziciji naš sport, ali i svi ostali. Tamari je ovo tek početak u kik-boksu, ali vjerujemo u nju i ono od najbolje tek slijedi“, istakli su KBV.

Pored Tamare, dobre  pripreme imao je i Simo Zorić koji proveo 10 dana u Nevesinju, a nakon toga sedam bio je dio ljenjeg kik-boks kampa u Trebinju koji je organizovalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, gdje su mladim boricma radili treneri Veselin Đuričić i Neđo Bratić.

Zorić će u Đeru nastupati u kategoriji strajih kadeta -69kg kik-lajt (kick-light).

„Moramo izraziti veliko zadovoljstvo što su Tamara i Simo bili dio dobrih, kvalitetnih priprema, te sigurno u Mađarsku ne idu sa bijelom zastavom. Kakav god rezultat da naprave bićemo zadovoljni, jer ipak oni su tek na počektu svojih karijera“, kazali su iz ovog dervetnskog borilačkog kluba.

Dodali su iz ovog kluba da konkurencija neće biti laka, ali da je to normalno kada su u pitanju WAKO takmičenja.

Ovaj dvojac će u Mađarskoj biti dio reprezenetacije BiH, a put Đera sa njima će i njihov trener iz Dervente Slobodan Radovanović, koji je inače i predsjednik Kik-boks saveza RS.