XS
SM
MD
LG

Derbi pripao Emini

Emina Mostar

Fudbalerke Emine iz Mostara veoma dobro su započele novu sezonu u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine, pošto su ubjedljivo u drugom kolu savladale ekipu Širokog Brijega u Hercegovačkom derbiju koji je odigran na stadionu SC 'Musa - Karačić' - Mostarsko Blato, a na kraju rezultat je glasio 0:5. Ekipa Zije Tojage je tako i u četvrtom međusobnom duelu ostvarila trijumf protiv Širokobriježanki.

Međutim meč su bolje počele domaće igračice koje su imale priliku odmah na startu, kada je Musa pogodila prečku. Ali potom je Emina potpuno preuzela kontrolu nad utakmicom. U 21. minuti Mostarke su došle do prednosti, Denda je ubacila loptu iz kornera, a najbolja u skoku bila je Bjelica i ubacila loptu u gol. Dva minuta kasnije, Kršo je nakon neopreznosti domaćih fudbalerki otela loptu i postigla pogodak.

Potom u 32. minuti Husić je uzela loptu i šutirala, ali je njen udarac odbranila J. Radoš, ipak na loptu je brzo naletila A. Isaković i zatresla mrežu. Do kraja prvog dijela igre Emina je postigla i četvrti pogodak, Bojanić je poslala pas prema Velagić, koja je snažno šuitrala sa 20 metara udaljenosti i postigla fantastičan pogodak.

U nastavku meča uglavnom je Emina napadala i kontrolisala utakmicu, dok se domaćin organizovano branio i rijetkim kontrama pokušavao nešto ozbiljnije da uradi ispred gola Faković. Konačan rezultat utakmice postavila je Bojanić u 61. minuti nakon što je odlično gađala desni ugao domaćeg čuvara mreže.

- Gostovanje kod Širokog Brijega nam je dalo mogućnost korekcije i dodatnog uigravanja ekipe. Svih 90. minuta inicijativa je bla na našoj strani ispoštovali smo zadatke koji su se tražli od nas. Otvorili smo sezonu sa pobjedom i naravno da smo zadovoljni sa igrom koju smo pružili na utakmici, kaže Amela Kršo, strijelac drugog gola.

ŽNK Široki Brijeg - ŽNK Emina Mostar 0:5 (0:4).
Stadion: SC 'Musa - Karačić' - Mostarsko Blato.
Gledalaca: 50.
Glavni sudija: Nejra Ališpago (Sarajevo).
Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo), Nejra Halać (Zenica).
Žuti kartoni: Široki Brijeg (Boban).

Široki: J. Radoš, Ćuk, Ljubić (od 85. Ćužić), Šaravanja, Musa, Mikulić (od 78. L. Lovrić), Glavota, Marušić, M. Radoš, Boban, Čepo (od 70. Pranjić).

Trener: Antonio Karačić.

Emina: Faković (od 71. M. Lovrić), Bojanić, A. Isaković, Denda, Ćurović (od 86. Demirović), Husić, Hrelja, Velagić, Krešo, A. Isaković, Bjelica.

Trener: Zijo Tojaga.

Igračica utakmice: Amela Kršo (Emina Mostar).


Radnik Bumerang 1 : 4 SFK 2000
Široki Brijeg 0 : 5 Emina
Iskra 11 : 0 Drina
Lokomotiva 6 : 0 Alfa Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Iskra 2 2 0 0 6
2 Lokomotiva 2 2 0 0 6
3 SFK 2000 2 2 0 0 6
4 Emina 2 1 0 1 3
5 Široki Brijeg 2 0 1 1 1
6 Drina 2 0 1 1 1
7 Radnik Bumerang 2 0 0 2 0
8 Alfa Modriča 2 0 0 2 0