XS
SM
MD
LG

Jahorinski bob na šinama najatraktivniji ljetnji sadržaj u regionu

Jahorina je u četvrtak 15. avgusta postala ponosni domaćin najveće ljetnje atrakcije, planinskog Boba na šinama. Za samo 5 dana rada ovaj sadržaj je učinio Jahorinu jednom od najatraktivnijih destinacija u Evropi, svi žele da se spuste bobom na šinama čija je dužina 2.500 metara i jedan je od 10 najdužih u Evropi. Jahorina je sa novim sadržajem postala centar zbivanja, posjetioci čekaju u redovima koji su nekada duži i od 100 m samo da bi se spustili ovim nevjerovatno zanimljivim sadržajem.Zadovoljni su i jahorinski hotelijeri, čiji su kapaciteti i ljetne bašte ispunjene do posljednjeg mjesta, svakako i oni imaju najviše benefita od planinskog boba.

Iz Olimpijskog centra kažu da su oduševljeni reakcijama i interesovanjem gostiju i priznaju da ni sami nisu očekivali baš ovoliku popularnost novog ljetnjeg sadržaja.

„Parametri koje pratimo su naglo skočili, do sada je otvareno gotovo 10.000 ljetnjih vožnji,a promet je dostgao gotovo85.000 KM što je u poređenju sa prošlim ljetom povećanje za 120 odsto, premašili smo čak i rezultat cijele ljetnje sezone 2016 za  150% kada su vožnje u pitanju a zabilježeno je povećanje prometa za 210%. Ovo je revolucija, mnogo mi je drago da smo upravo mi vlasnici najveće atrakcije ovog ljeta, interesovanje je toliko da smo za dane vikenda produžili radno vrijeme za 3 sata kako bi svi koji su došli mogli da se spuste. Pozvao bih sve koji nisu bili kod nas da isprobaju sadržaj i uživaju vožnjom koja dostiže do 40 km/h i prolazi najljpšim djelovima Jahorine. Mislim da je vožnja bobom zaista jedinstven način da doživite Jahorinu u ljetnjem periodu“, rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Fotografije: