XS
SM
MD
LG

Fantazi menadžer - Pregled drugog kola

Iza nas je drugo kolo Premijer lige pa je red da se osvrnemo i na Fantazi uzbuđenja. Kolo jako teško za sve pa i za mene.

MOJA EKIPA

Ja sam bio katastrofalan i ovo mi je u tri godine kako igram Fantazi, najgore kolo. Ukupno 30 bodova a radi -4 faktički je to 26. Nisam nešto ni dobio ni izgubio na izmjenama. Kapitena sam promašio mada ne bi nešto bolje mnogo ni sa Sterlingom prošao (tri boda bi više imao u totalu). Zbog ovakvog kola ispao sam skoro iz prva dva miliona. Možda sam prenaglio ali sam odlučio uključiti Vajld Kard pa šta bude neka bude.

Moje katastrofalno kolo

U ovom kolu faktički su samo dva igrača donijeli bodove. Donio je Sterling gol i Vilson asistenciju. Žao mi je radi Kaluma ali vjerovatno ga neću moći zadržati nakon Vajld Karda. 

Što se ekipe sada tiče, nije još definitivno ali Mane mi ulazi umjesto Salaha. Mane je od svih igrača u ligi dao najviše golova u kalendarskoj 2019. godini. Sebaljosa sam stavio umjesto Pepea teška srca jer je mnogo jeftiniji. Ubacio sam i Kejna umjesto Vilsona, Maunta umjesto Dendonkera i Marsijala umjesto Pereza. Sada je ekipa manje više okej ali možda još bude nekih korekcija.

PREDLOŽENI IGRAČI

Od predloežnih igrača jedino je Lundstrom donio bodove. I to ne da je donio nego je dao gol i donio CS plus tri boda bonusa. Dobio je žuti pa je to na kraju bilo 14 bodova.

SPORT DC LIGA

U našoj ligi je trenutno 122 učesnika. Prvo mjesto zadržao je Đorđe Blagojević koji je imao 23 boda. Ukupno ima 163. Nikola Brđan je drugi sa 158 bodova dok Dejan Stojanović ima 150 poena na trećem mjestu. Treba pohvaliti Miloša Ocokoljića koji je imao 73 boda u ovom kolu i koji se probio do šestog mjeta. Ja sam pao na 62. mjesto ali biće valjda bolje.

Tabela lige

BITNE NAPOMENE

-Dinj je zaradio udarac i postoji znak pitanja oko njegovog nastupa u petak. Trebao bi igrati ali ispratite situaciju.

-Sadio Mane vratio se u pravi ritam. Gol i asistencija protiv Sotona i on bi sada trebao biti starter stalno.

-Dani Sebaljos odigrao je fenomenalan meč protiv Barnlija. Imao je dvije asistencije i sve je kretalo od njega. Ukoliko bi pružao ovakve partije u kontinuitetu, bio bi sigurno must have.

-Mejson Maunt je odigrao ponovo sjajan meč i sada je postigao gol protiv Lestera. Izvdi i sve prekide i djeluje kao siguran u Frenkijevom početkom sastavu.

-Temu Puki dao je tri gola Njukaslu. Međutim, nekako mislim da nije dobra opcija. Težak raspored ima i nerealno je da nastavi ovako.