XS
SM
MD
LG

Dujaković preti Slaviji

Iskusni vezista Nikola Dujaković postigao je prvi gol za Krupu u sezoni 2019/20. u Prvoj ligi Republike Srpske u Brčkom protiv Jedinstva, bilo je to u 13. minutu, čime je nekadašnji mladi reprezentativac BiH trasirao put ka prvoj pobedi nekadašnjem premijerligašu. Tako su izabranici trenera Zorana Marića najavili pobedu u Distriktu Brčko posle neočekivanih 0:0 na startu prvenstvene trke na domaćem terenu protiv banjalučkog Željezničara.

-Gol u Brčkom mi mnogo znači, još je prvi za klub u ovoj sezoni, prvoj prvoligaškoj posle tri sezone provedene u Premijer ligi BiH. Naše ambicije su poznate. Najviše su. A do cilja možemo da dođemo samo golovima i pobedama. Dobio sam dodatno samopouzdanje i verujem da ćemo iz utakmice u utakmicu, kako prvenstvo bude odmicalo, biti sve bolji, efikasniji i ubojitiji. Pobeda protiv Jedinstva nam je vratila veru i dala još veći motiv posle kiksa protiv Željezničara čiji “bunker” nismo uspeli da probijemo. U Brčkom nam se sve vratilo – rekao je Nikola Dujaković, graditelj igre Krupljana.

Prednost gostiju protiv Jedinstva udvostručio je napadač Jovo Lukić u 67. minutu i već tada je bilo jasno da će bodovi otputovati u Krupu na Vrbasu.

-Svi smo tada odahnuli, najviše ja kada sam video da je lopta koju sam šutirao završila u mreži iza golmana domaćina. Međutim, do kraja nije baš sve tako izgledalo. Mnogo teže smo stigli do celog plena nego što to izgleda istakao je Jovo Lukić.

Rezervista Radovan Vujić je u 88. minutu postigao prvi gol za Brčake u sezoni, vratio rezultatsku neizvesnost, ali domaćin nije imao snage, ni vremena, da dođe bar do boda.

-Na svu sreću domaćini nisu mogli da preokrenu rezultat, ali ni mi im to nismo dozvolili. Dobro smo odigrali. Mudro i disciplinovano, pogotovo u odbrani. Ispunili smo cilj koji smo imali pre ovog gostovanja, osvojili smo tri boda i pogled na tabelu je mnogo ugodniji. Prva dva kola novog šampionata su pokazala da će ova liga biti uzbudljiva, neizvesna i zanimljiva i da će nijanse odlučivati, kako u borbi za Premijer ligu BiH, tako i za opstanak, ako se isključi Sloga iz Gornjeg Crnjelova dodao je Jovo Lukić.

U narednom kolu u kanjonu Vrbasa gostovaće Slavija iz Istočnog Sarajeva, takođe nekadašnji premijerligaš, koji je u prošlom kolu odigrao 0:0 na svom terenu sa Rudar Prijedorom, takođe još jednim pretendentom na najviši plasman.

-Pred nama je još jedno ozbiljno iskušenje i težak zadatak. Slaviju nikako ne smete da potcenite niti da opušteno uđete u duel sa “sokolovima” koji imaju iskustvo i svaku protivničku grešku znalački koriste. Ipak, nadamo se prvoj domaćoj pobedi i novom celom plenu – rekao je na kraju Jovo Lukić.

 Nikola Dujaković je takođe optimista po pitanju utakmice protiv ekipe iz Istočnog Sarajeva:

-Imam osećaj da ćemo pobediti Slaviju. Neće biti lako, ali na kraju ćemo slaviti, siguran sam u to. Tim iz Istočnog Sarajeva zna da bude neugodan i žilav, ali za razliku od Željezničara smatram da ćemo naći puteve do mreže “sokolova”. Važno je da na vrame damo gol. Ne bih imao ništa protiv da ponovo ja to prvi učinim.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8