XS
SM
MD
LG

Krbanjević je na potezu

Šta se dešava u šampionatu Republike Srpske, nikome nije jasno. Definitivno, ove sedmice neće biti meča u Dvorovima između domaće Sloge iz Gornjeg Crnjelova i brčanskog Jedinstva. Prema saznanjima Sloga je zatražila odlaganje susreta, jer ima persona lnih poteškoća.  Meč je odložen do daljnjeg, a šta će biti znaćemo narednih dana?

Ima mnogo priča. Prema našim saznanjima tim Sloge je ušao u problem sa povredama igrača,  pa je pitanje kako će se stanje dalje razvijati.

Ima i priča da će klub koji se prošle godine borio za ulazak u Premijer ligu možda i povući iz takmičenja? To u ovom momentu niko ne zna i niko ne može potvrditi sa sigurnošću. Tu informaciju ima jedino predsednik Sloge Zlatko Krbanjević. Ovaj fudbalski radnik živi u Nemačkoj i do njega je jako teško doći i proveriti sve detalje.

Nije tajna da su u Slogi ljuti i kivni na FSRS i smatraju da su bili izigrani prošle godine. Navodno su im iz saveza tvrdili da će u šampionatu biti sve regularno , a u Slogi smatraju da to nije tako.

Više nego čudno je to  ubeđivanje FSRS da će šampionat biti regularan,. Pa zar nije normalno da je regularan i da se održava po svim propisima.  Znajući FSRS ništa nas ne čudi.

Da li je to sve prouzrokovalo ova sadašnja dešavanja.  Moguće!

Prisetimo se da je FSRS nerazumnom odlukom od Sloge tražio garanciju od 100.000 maraka za nastupe u ovom šampionatu, pa su onda tu odluku ''poderali' i bacili. Bilo je otprilike – mi smo se šalili, Sloga je naš klub i ostaje u Prvoj ligi, a tim iz Crnjelova je debelo kasnio sa pripremama i sklapanjem ekipe.

Najavili su da će igrati sa juniorima i kadetima i to su u prva dva kola i uradili. Nisu ta deca mogla na pravi način da odgovore obavezama i zabeležili su dva teška poraza.

Normalno je nakon toga da Sloga nešto i uradi. Za početak je odložila utakmicu , možda da se malo presabere i vidi kuda to sve vodi, a ne bi trebalo biti iznenađenje ukoliko se i u potpunosti povuče iz Prve lige. S razlogom.

 Ne zbog činjenice da ih je neko izvarao prošle sezone, ali bi bilo dobro da se oglasi Sloga i kaže ko joj je šta govorio i tvrdio.

Dobro bi bilo i da saznamo šta se dešavalo u razgovorima i FSRS sa zvorničkom Drinom i izmeću Sloge i Drine. Da li je neko Drini nudio poziciju člana Prve lige Republike Srpske.

Čovek koji je u klub uložio u zadnjih četiri – pet godina Zlatko Krbanjević ima sada dva puta, ili da nastavi da troši svoje pare u šampionatu u kojem teško da nešto može da očekuje sem ispadanja, ili da povuče nepopularan , ali jedini mogući potez. Dao je više od milion maraka za klub, a šta mu se i da li mu se nešto vratili, to on zna. Da li je imao pomoć lokalne zajednice? Da li je Sloga njegovo privatno vlasništvo?

Naravno da nije i svestan je Krbanjević šta god da uradi da neće kod svih ljubitelja fudbala biti dočekan sa odobravanjem.

U svemu ovome najveći je krivac FSRS. Napravili su od  Prve lige i našeg fudbala lakrdiju. Doveli su ligu na 10 klubova. Nije im to uradio Zlatko Krbanjević, već oni sami. On je trošio svoj novac, a šta su oni radili???

Šta god da uradi Zlatko Krbanjević, niko nema pravo da ga osuđuje. Neka se stavi u njegov položaj...Uostalom, neka se mnogi i zapitaju da li za svoje klubove daju i jednu marku, a on je Slogu izdvoji za naše uslove enorman novac. S toga ga mi nećemo osuđivati, već podržati...Šta god da uradi...