XS
SM
MD
LG

Fantazi Menadžer - Najava trećeg kola

Pred nama je treće kolo Premijer lige a samim tim i nova priča oko Fantazija. Ovo kolo će biti izuzetno važno za Fantazi.

MOJA EKIPA

Ja sam uključio Vajld Kard u ovom kolu. Imao sam najgore kolo otkako igram Fantazi i generalno mi se nije sviđalo kako to izgleda na duže staže. Odlučio sam da ubacim igrače koji djeluju kao bombice i koji bi bar u naredna 2-3 kola trebali donijeti dobre stvari.

Golamen nisam htio dirati i ostala je kombinacija Rajana i Batona. Rajan je naravno na golu. U odbrani generalno nisam previše mijenjao pa su tu ostali Zinčenko, Van Bisaka, Robertson i Keli a novo ime je Lundstrom. Što se odbrane tiče, u ovom kolu bi tu moglo biti finih bodova. Rajan može i CS protiv Sauteptona. Van Bisaka protiv Palasa takođe a i za bonuse je dobar, dok bi Zinčenko u oba smjera mogao biti dobar. Robertson je tu i pored toga što igra derbi. Siguran sam da će Arsenal dati gol i da neće biti CS ali uvijek Robertson može u ofanzivi donijeti dobre stvari.

Vezni red mi je pretrpio promjene. Sterling je ostao tu i za sada je njegovo mjesto zacementirano. Umjesto Salaha ubacio sam Manea. Jeftiniji je za milion a najviše golova postigao je od svih u 2019. godini. Izbacio sam Pepea teška srca jer za moj ukus igra prelijepo ali jednostavno Sebaljos je za skoro 4m jeftiniji. Pare sam iskoristio da pojačam vezu do kraja. Tako sam umjesto Dendonkera i Pereza ubacio Maunta i Marsijala. Marsijal ima sjajan raspored a igra špica kod Solskjera. Već u ovom kolu od njega očekujem bodove. Što se Maunta tiče, definitivno najbolji igrač Čelsija u prva dva kola. Istini za volju nije garantovano da će stalno biti starter ali Frenki ga je vodio u Derbiju i djeluje da će mu dati prednost u odnosu na Barklija i Kovačića a i na prekidima je kad igra. Ako bude igrao protiv Noriča, može donijeti bodove jer će tu biti dosta golova.

Napad mi je pojačan. Iako je Vilson imao po asistenciju u prva dva kola, ipak sam ga teška srca izbacio. Ušao mi ej Hari Kejn. Jednostavno ima dobar raspored i nije skup kao prije pa je vrijeme da ga se dovede. Umjesto Žote ubacio sam Pukija. Siguran sam da Puki ne može nastaviti kako je počeo. Međutim, neću da nazadujem radi igrača koji košta 6,8 miliona i kad već radim Vajld Kard, jednostavno ga moram ubaciti. Žota takođe igra i kvalifikacije za LE, nekad ga i izvede ranije a Puki će skoro uvijek odigrati cijeli meč. Mada, plan mi je da kroz dva kola ubacim Barnsa umjesto Pukija ali polako.

IZBOR KAPITENA

Djeluje da je ovo jedno od onih kola gdje ne možete promašiti sa kapiteno. Ja idem sa Sterlingom iz par razloga. Forma odlična, Siti već kiksao i mora im Sterling igrati a Bormut je tim koji Sterlingu najviše odgovara od svih.

Od ostalih opcija imate naravno Liverpulovce. Mane ili Salah pa teško d amožete promašiti. Arsenalova odbrana je katastrofa i trebali bi obojica donijeti bodove. Opcije jesu i Van Bisaka (prilično siguran CS kao i bonus) kao i Marsijal radi forme i činjenice da kao veznjak igra špica.

Dolazimo i do Kejna. Kao kapiten da ali kao tripl kapiten nikako. Mnogi to napominju kao ideju ali po meni je prerano. Totenhem mi nekako sumorno djeluje. Očekujem da dobiju i da i Kejn da gol ali to je otprilike to.

PREDLOŽENI IGRAČI

-Ako pravite transfere na jedno kolo, Troj Dini bi trebao biti opcija. Moraju konačno dati gol a Vest Hem je šupalj defanzivno. To bi iskusni Dini trebao iskoristiti a i na penalima je.

-Drugi predloženi igrač jeste Sojunču. Nekako imam osjećaj da će Lester dobiti Šefild bez primljenog gola jer moraju konačno odigrati pravi meč. To bi mogao biti taj meč.

-Iako je Everton imao dva CS, treći prijedlog jeste Megin. On šutira zaista mnogo, nije mnogo skup i može dugoročno biti dobra opcija. Svakako, neće sad Everton imati 38 CS u sezoni i moraju priti gol. Nekako po stilu igre, Vila je ta koja bi bez problema mogla bar do jednog gola.

BITNE NAPOMENE

-Pogba je promašio penal i sada djeluje da je Rašford siguran izvođač penala.

-Dinj će biti spreman za utakmicu protiv Aston Vile.

-Nikola Pepe bi konačno mogao biti starter jer je i Emeri na pres konferenciji rekao da je Pepe u potpunosti spreman.

-Preko pola miliona ljudi aktiviralo je Vajld Kard pa je sa te strane ovo kolo izuzetno bitno.