XS
SM
MD
LG

Po bodove u Krupu

Treće kolo Prve fudbalske lige Republike Srpske timu Slavije donosi teško gostovanje. Putuju oni u Krupu na Vrbasu i odmeriće snage sa domaćom Krupom. Oba kluba nemaju u ovom šampionatu poraz. Slavija je remizirala kao gost sa Podrinje, te kući sa Rudar Prijedorom, dok je Krupa kod kuće odigrala nerešeno sa Željezničarom, a na strani su porazili brčansko Jedinstvo.

Svesni su u timu Slavije da ih čeka teška utakmica, ni malo laka i da domaćin koji inače ima velike ambicije želi sva tri boda. Ekipa Milana Gutovića će na put kompletna. Nema ni kažnjenih ni povređenih fudbale ra.  

-Idemo u Krupu da se nadigravamo. Poštujemo domaćina. Dobar je to fudbalski kolektiv i zaista se radujemo činjenici da ćemo igrati sa njima. Ono što znam je da ekipa Krupe ima dobro ukomponovan tim i da spadaju u glavni kandidate za plasman u Premijer ligu. Nas čekaju teška iskušenja, ali smo pokazali u okršaju sa Rudar Prijedorom da možemo da se nosimo sa svim protivnicima. Igraćemo agresivno, borbeno i naravno pokušati kući odneti najmanje bod. Ne bih bio nezadovoljan  jednim bodom, a tražićemo celi plen, kaže trener Slavije Milan Gutović.

Na velikim iskušenjima će naravno biti defanzivci Slavije, a njih će predvoditi jedan od najboljih golmana u Bosni i Hercegovini Ivan Butorović. On se nalazi u dobroj formi.

-  Znamo da će biti teško i da Krupa ima tim za respekt. Pratio sam ih u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a sada je to jedna ipak nešto drugačija ekipa. Mlađi su, poletniji i željni dokazivanja. Imaćemo sigurno protiv sebe nadahnutog protivnika, ali se ne bojimo. Idemo da igramo i da ponovimo rezultat iz prva dva kola. Ako se ukaže prilika i da uzmemo bodove pokušaćemo da je iskoristimo, kaže Butorović. 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8