XS
SM
MD
LG

Crno-bela Republika Srpska

Saša Ilić

Podelom zahvalnica i diploma, sa pečatom i potpisom legendarnog kapitena sa brojem 22 Saše Ilića u Glamočanima kod Banjaluke završeno je treće izdanje kampa Fudbalskog kluba Partizan za Republiku Srpsku.

Poljupci u teme, očinski zagrljaj i fudbalska energija, fotografija za uspomenu i večnost… tako je Saša Ilić iz Glamočana, Opština Laktaši, ispratio 50 dečaka u sve krajeve Republike Srpske, Srbije, ali i Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Nemačke, Francuske i Kanade…

-Ovo je bogatstvo, ovo još nisam doživeo, a posebno sam ponosan na činjenicu da se sve odvija pod zastavom našeg voljenog kluba koji u Republici Srpskoj ima neograničen broj poštovalaca, simpatizera i navijača, uz dužno poštovanje prema našem najvećem rivalu. Hvala Milenku Petroviću, Glamočanima i Republici Srpskoj na ovoj izuzetnoj priredbi i iskustvo koje nisam imao priliku da vidim i spoznam u svojoj bogatoj karijeri. Od danas, pa do kraja – večnosti, ja sam deo ove priče i uvek ću se rado odazivati, čak i kad ne dobijem poziv doći ću sam, jer mi je ovde prelepo i osećam se kao u svojoj porodici – rekao je Saša Ilić, koji se potpisao na vlastiti “džinovski” poster koji bi trebalo da ukrašava obnovljene i rekonstruisane klupske prostorije Fudbalskog kluba Mladost sa auto-puta Banjaluka – Gradiška.

Trojica trenera u kampu: Zvonko Popović, Zoran Mamić i Zoran Tešović su učili klince iz Republike Srpske, regiona i Evrope tajnama i čarima fudbalske igre, a Saša Ilić je rekao:

-Fudbal je čarolija, igra poput magije. Kad je zavoliš ostaješ u njoj zauvek! Onaj koga su trenirali Pop, Munja i Teša imao je tu privilegiju da ga treniraju najbolji treneri u omaldinskom uzrastu. To kažem iz iskustva jer su to ztreneri koji su meni “usadili” ovaj “fudbalski gen”, da njih nije bilo kao trenera, koji su me usmerili na pravi put, ni mene ne bi bilo kao igrača, reprezentativca i…

Digresija – legende!

-To ste vi rekli, i hvala Vam na tome – završio je misao Saša Ilić.

Zvonko Popović je bio prvi u redu koji je aplaudirao “zvezdama” u crno-belom dresu rođenih između 2005. i 2013. godine.

-Ovo je nezaboravno i nedoživljeno, ko nije bio deo ovog projekta, učestviovao u njemu, ali i postavljao standarde od samog početka, pre tri godine, ne može da shvati o čemu se radi. Partizan je veliki klub, između ostalog, i po snazi koju je pokazao u Republici Srpskoj, putem ovog kampa – rekao je popularni Pop.

Dejan Bogdanović iz marketing službe je na kraju rezimirao:

-Treća godina i novi uspeh Fudbalskog kluba Partizan, na svim poljima. Republika Srpska je još jednom potvrdila da neguje i poseduje armiju navijača našeg kluba i to je snaga Partizana. Oni dečaci koji su bili učesnici kampa ostaje im zauvek uspomena koja nikada neće izbledeti. Hvala našem domaćinu Milenku Petrovuću, Opštini Laktaši, Banjaluci i Krajini, Republici Srpskoj sa porukom: vidimo se dogodine!

I tako, dok su aplauzi odjekivali, a legendarni kapiten Saša Ilić davao izjave u mikrofone i diktafone, a pratile ga kamere, treneri Pop, Munja i teša su, sa dečacima, sakupljali čunjeve po terenu i skidali mreže, vraćali golove na mesto… Dejan Bogdanović i vozač Zoran Kuridža, rodom iz Krajine, mašu sa parkinga, kreću za Beograd…

Nad Glamočanima su i 24 časa crno-bela, uostalom, kao i nad celim svetom…

Maletić: Ponosan sam

Darko Maletić, pomoćni trener banjalučkog Borca, bivši prvotimac Partizana posetio je juče kamp crno-belih u Glamočanima. Srdačni pozdravi sa Sašom Ilićem…

-Ponosan sam na ovu priču koju Partizan priča u Krajini i Republici Srpskoj, BiH. To mogu da rade samo veliki, poštovani i cenjeni klubovi. Partizan je brend. Žao mi je što nisam bio saigrač sa Saletom Ilićem, kad sam ja bio u Partizanu on je nosio dres Galatasaraja… PO meni, mogao je mnogo više, ali da jeste, ne bi bio ovo što je danas – Saša Ilić! Čestitam organizatoru na veličanstvenoj manifestaciji – rekao je Darko Maletić.

Autogrami

Posle svečane ceremonije Saša Ilić je krenuo u svlačionicu…

Oko njega mališani trče sa svih strana, komadići papira, olovke, majice i dresovi Partizana, “marker” flomasteri…

-Sale, Sale, može li autogram… - viče dečurlija.

Manastirski miran, nasmejan i savršeno skoncentrisan, potpisuje… Pljušte i poljupci, zagrljaji, fotografije za večnost.

-Jedan je Saša Ilić. Legenda – otelo se nekom u prolazu.