XS
SM
MD
LG

Disciplinovano do bodova

Slavija - Rudar Prijedor

 

Iza fudbalera Rudar Prijedora je teško gostovanje u Istočnom Sarajevu protiv Slavije (0:0), a danas (17.30 časova) na Gradskom stadionu u Prijedoru gostuje ekipa Modriča Alfe.

-Odigrali smo tešku i kvalitetnu utakmicu u Istočnom Sarajevu, taktički dobro stajali na terenu i dobro analizirali rivala. Možda je u fazi realizacije nedostajalo konecentracije i sreće, ostaje žal jer smo bili bliže pobede. Prava šteta je što nismo doneli sva tri bod akući. Slavija je tradicionalno težak rival i sa bodom treba da budemo izuzetno zadovoljni – rekao je u uvodu Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Pred dolazak Modričana u taboru “rudara” sa Sane vlada dobra atmosfera, što potvrđuju i sledeće reči stratega Jankovića:

-Svaka utakmica je derbi do derbija, liga je skraćena, nema puno prostora za improvizaciju, Najvažnije je da ekipa izgleda sve bolje i bolje, igra izuzetno dobro, disciplinovano i odgovorno. Čeka nas neugodni protivnik, Modričani na papiru imaju dosta kvalifikiabnih igrača, ove godine cilj im je gornji deo tabele, čak i napad na prvo mesto. Prve dve utakmice igrali su kod kuće, dolaze u Prijedor da se nadigravaju. Poseduju dosta individualaca koji mogu da reše utakmicu. Pripremali smo se kako treba za ovaj duel, spremni smo da, uz visok angažman, kao protiv Slavije, dođemo do tri boda i obradujemo naše navijače. Što se tiče ekipe videćemo da li će možda doći do nekih manjih izmena u odnosu na onaj tim koji se suprostavio Slaviji. Imamo pritisak i naučili smo da se nosimo s njim, moramo da ga kanališemo u željenom pravcu kako bi nastavili putem do cilja koji se zove Premijer liga BiH.

Poslednja prepreka napadačima Modriča Alfe biće golman domaćih Mirza Hamzabegović koji je optimističan pred današnji susret:

-Očekuje nas jedna teška i izazovna utakmica. Poštujemo ekipu Modriča Alfe, ali imamo svoje ciljeve. Igramo na domaćem terenu, tako ćemo se i postaviti, odnosno ponašati, od prvog minuta, da stavimo rivalu do znanja šta želimo i hoćemo. Treba d aispoljimo volju i htenje da osvojimo nova tri boda i ako budemo kao protiv Slavije to neće doći u pitanje. Iskoristio bih priliku da pozovem sve građane Prijedora da dođu u što većem broju na tribine i podrže nas.

 

Humanitarni meč

Na predlog najvatrenijih navijača, popularnih “Alkohol bojsa”, rukovodstvo Rudar Prijedora odlučilo je da prvenstveni susret protiv Modriča Alfe igra u humanitarne svrhe. Celi prihod od ulaznica sa ovog susreta biće uplaćen za lečenje troipogodišnje Milice Jeličić iz Prijedora, koja boluje od karcinoma kičmene moždine i za imunoterapije u Italiji joj je potrebno 200.000 evra.

-Prihvatili smo predlog naših navijača i ljubitelja fudbala u Prijedoru da susret protiv Modričana odigramo u humanitarne svrhe i na taj način pomognemo u realizaciji lečenja male Pozivam sve ljubitelje fudbala iz Prijedora i regije da dođu na utakmicu, podrže nas, a ujedno pomognu i u lečenju naše sugrađanke – rekao je predsednik Rudar Prijedora Darko Milunović.

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8