XS
SM
MD
LG

Šartr osvojio trofej u Doboju

Екипа Шартра ФОТО: твтурнирдобој.цом

Рукометаши француског Шартра побједници су 51. ТВ турнира шампиона “Добој 2019”, а у финалу су након бољег извођења пенала са 26:25 побиједили Еурофарм из Сјеверне Македоније. Након 60 минута резултат је био 22:22.
У последње три минуте ушло се при резултату 21:21, а онда је на минут и по до краја Вања Илић након једне контре постигао свој седми гол на утакмици за вођство Француза од 22:21. Успјели су рукометаши Еурофарма изједначити, а онда је Шартр направио фаул у нападу па је Сјеверномакедонцима остало још 15 секунди за напад.

Одиграли су рукометаши Еурофарма без голмана последњих пет секунди, израдили напад за Вегара који је шутирао са позиције лијевог бека али је његов ударац зауставио голман Небојша Граховац па смо побједника добили након извођења седмераца у којима су Французи били успјешнији.

Седмерце за Шартр постигли су Далмеида, Ракотеа, Вања Илић и Троелсен, а непрецизан је био Фурлан док су у тиму Еурофарма прецизни били Ђукић, Ољески и Стјепановић, а седмерце су промашили Кузмановски и Ћурлевски

Прошлогодишњи побједници, рукометаши Татрана из Прешова  освојили су треће мјесто на 51. рукометном ТВ турниру шампиона, а у дуелу за ову позицију побиједили су Кринс из Луцерна резултатом 26:25.
Била је ово изузетно неизвјесна утакмица у којој су словачки рукометаши и након 30 минута имали један гол вишка (16:15), а ову предност успјели су сачувати до краја.

српскаинфо.цом