XS
SM
MD
LG

Borac stigao do bodova (video)

borac/foto:borac-sport.com

Fudbaleri Borca su večeras na svom terenu u posljednjoj utakmici 7. kola savladali Čelik sa 3:1 na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Ono što svakako osim same pobjede može da raduje navijače banjalučkog kluba jeste igra, koja je bila zasigurno najbolja u dosadašnjem dijelu sezone, sa dosta prilika prema naprijed.

Već u 3. minutu meča Borac ima fantastičnu šansu, ali šut Marka Mirića završava pored gola. Odmah nakon toga prijeti i Stojan Vranješ, danas najbolji pojedinac u redovima Borca, ali golman Čelika, Bojan Pavlović, paradom spašava svoj gol.

Što Vranješ nije uradio tada jeste u 10. minutu igre. Poslije kornera Aleksandra Radulovića i gužve u kaznenom prostoru najbolje se snalazi Stojan Vranješ i pogađa za 1:0.

Čelik se u susret vratio u 18. minutu. Karlos Filipeto je pronašao Aidina Mahmutovića u kaznenom prostoru, a ovaj pogađa glavom za 1:1.

Ipak, radost Zeničana trajala je svega tri minute jer Stojan Vranješ na asistenciju Srđana Vujaklije pogađa za 2:1.

Nakon tog pogotka strasti su se malo primirile, a finiš poluvremena pripada Čeliku sa dvije dobre šanse. Prvo Filipeto prijeti  iz slobodnog udarca, ali Lučić brani, da bi potom i Ermin Huseinbašić hvatao volej, no šutirao je van okvira gola.

U drugom poluvremenu dosta muka za Borac. Nije bilo previše prilika. Tek, bilježimo šut iz daljine Vranješa. Ipak, velike muke su stigle Borac jer se prvo povrijeđuje Aleksandar Subić, koji je na nosilima iznesen sa terena, da bi potom i direktan crveni karton zaradio Marko Jovanović. Igrao je on rukom gotovo na centru terena, a Vladimir Bjelica je smatrao da je to dovoljno za crveni karton, te je Borac ostao sa desetoricom fudbalera.

Nakon toga Čelik pritišće, a Lučić ponovo dobro reaguje nakon centaršuta Filipetta koji je mogao napraviti probleme, a zatim i odbrana otklanja opasnost nakon šuta Mahmutovića.

I onda u 81. minutu Borac dolazi do trećeg pogotka i riješava pitanje pobijednika. Ivan Crnov je istrčao kontru i pogodio za 3:1.

Bilo je tada jasno da pobjeda ostaje u Banjoj Luci, a priliku da promijeni rezultat imao je Dilaver u sudijskoj nadoknadi čiji šut odlazi preko gola, baš kao i šut Huseinbašića iz slobodnog udarca par trenutaka kasnije. 

Borac - Čelik 3:1 /Vranješ 10', 21', Crnov 81' - Mahmutović 18'/

 

BORAC: Lučić, Radulović, Jovanović, DAnilović, Ćosić, Milutinović, Čomor, Subić, Mirić, Vraješ, Vujaklija. Na klupi su:  Kutić, Kajkut, Crnov, Turanjanin, Marković, Runić, Ziljkić

ČELIK: Pavlović, Brekalo, Vrhovac, Resić, Huseinbašić, Grahovac, Blažević, Perišić, Jamak, Mahmutović, Filipeto.Na klupi su: Nurković, Musić, Dilaver, Žuna, Baban, Aganspahić, Isić

 


Velež 0 : 1 Radnik
Željezničar 5 : 2 Sarajevo
Zvijezda 09 0 : 0 Široki Brijeg
Tuzla Siti 2 : 1 Sloboda
Borac 3 : 1 Čelik
Mladost 0 : 2 Zrinjski
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar 7 4 3 0 15
2 Tuzla Siti 7 4 2 1 14
3 Sarajevo 7 4 2 1 14
4 Zrinjski 7 4 1 2 13
5 Borac 7 3 2 2 11
6 Radnik 7 3 0 4 9
7 Sloboda 7 2 3 2 9
8 Čelik 7 2 3 2 9
9 Široki Brijeg 7 1 4 2 7
10 Mladost 7 1 2 4 5
11 Velež 7 1 1 5 4
12 Zvijezda 09 7 0 3 4 3