XS
SM
MD
LG

Važnost utakmice donekl sputala Srbiju (video)e

Selektor "Orlova" Aleksandar Đorđević rekao je posle pobede nad Italijom da je očekivao težak meč, kao i da se u igri srpskog tima osetila važnost utakmice. Selektor nije zadovoljan izgubljenim loptama i reakcijom igrača posle fizičkih duela, ali je pohvalio energiju koju su doneli Lučić i Raduljica.

Aleksandar Đorđević rekao je posle meča da je očekivao težak duel sa Italijanima, ali da nije zadovoljan reakcijom igrača posle fizičkih duela.

''Treći put da igramo sa Italijom u poslednjih 20 dana. Rekao sam da nije lako pobediti 3-0 čak ni u plej-ofu i kada si mnogo bolji, a mi nismo mnogo bolji. Bili su kompletni, vidite da imaju ponos, kvalitet, vatru, sjajan šuterski tim... U prvom poluvremenu su postizali velike trojke, odlično izvodili penale. Mučili smo se da uđemo u ritam, ali nismo prestali da branimo. Neki igrači koji su nam dali energiju su Lučić koji se vraća, a u napadu Raduljica koji je smirio našu igru. Znali smo šta da radimo. To je normalno, on zna sistem, zna šta se traži od njega i preuzeo je odgovornost. Nisam srećan izgubljenim loptama i reakcijama posle fizičkih duela. Ne želimo tako da reagujemo, hoćemo fizički, ali u smislu košarke. To mladi igrači moraju da shvate. Bilo je to u planu igre, zahtevao sam od njih da se ne reaguje nesportski. Postojala je razlika u doprinosu nekih igrača u ovoj utakmici u odnosu na starije, ali ovo su prve važne utakmice na prvenstvu. Samo da igrači budu opušteniji, sada dolaze utakmice gde je svaka sledeća važnija", rekao je selektor Đorđević na konferenciji za medije.

Selktor smatra da Srbija može bolje od partije koja je viđena protiv Italije. 

"Očigledno nismo odigrali na vrhunskom nivou, ali ne treba ni tražiti perfektno. Samo kamenčić može da izgradi kuću... Svaka dobra stvar je važna, naši igrači polako dolaze do toga da nije bitno individualno kako igraš, da si zadovoljan sam sobom, samo je bitno da daš doprinos. Osetila se izuzetna važnost utakmice, donela je sigurno i tenziju i nervozu... To je normalno, zbog ovoga smo se spremali. Ovo su utakmice koje ne mogu da se igraju kao prethodne dve, mora na svaku loptu. Svaka lopta je bitna, svaki skok je bitan, svaki poen... Od početka smo bili koncentrisani da odbranom dođemo do pobede, bez obzira na 52 postignuta poena u prvom poluvremenu, vidi se da ekipa bila željna i voljna. Moramo još bolje odbrambeno...", rekao je Đorđević.

Sledeći meč na turniru Srbija igra protiv Portorika u petak.

"Ekipa koja ima takav karakter, izuzetna ekipa koja dolazi iz fantastične zemlje sa tim karakterom 'ubica' velikih ekipa, to se dešavalo u istoriji. Setimo se kada su naše fantastične reprezentacije gubile od Portorika na velikim prvenstvima. Oni su ekipa sa mnogo ponosa i fizičke snage, karakteristična, igraju košarku sa dosta napadačkog talenta, ne znaš kroz čije uši će 'pljusnuti' trojka...", završio je Đorđević.

Izvor:rts.rs